Een initiatief van Malmberg

Online lesmateriaal: dit zijn de voordelen

Online lesmateriaal

Heeft een leerling extra oefening nodig bij lastige vakken? Of ben je op zoek naar extra lesmateriaal waarmee specifieke thema’s beter worden uitgelicht? Waar je ook naar op zoek bent, de kans is groot dat je het juiste lesmateriaal online vindt. Wat de voordelen precies zijn van online lesmateriaal? We zetten ze in dit artikel voor je op een rij.

Dit artikel verscheen over op het blog van Nimbles: dé site om de beste bijles en begeleiding bij jou in de buurt te vinden.

1. Spelenderwijs leren

Als een leerling een vak helemaal niet leuk vindt, kan dat ervoor zorgen dat hij niet met plezier naar de les gaat, of naar school gaat. Door het onderwerp spelend te leren, kan de leerling de lol er weer van in zien. Online vind je allerlei tools en spelletjes waarmee je spelend kunt leren. Zo zijn er tal van spelletjes voor rekenen, (begrijpend) lezen en spelling. Maar ook topografie, geschiedenis en aardrijkskunde kun je gemakkelijk online oefenen. Wedden dat jouw leerling binnen de kortste keren verslaafd is aan deze spelletjes?

2. Leren op je eigen tempo

Ieder kind is uniek en leert op zijn/haar eigen tempo. Soms komt een leerling bij een bepaald vak niet zo snel mee als bij een ander vak. Het kan ook zijn dat de leerling een moeilijke tijd achter de rug heeft. Met specifiek lesmateriaal voor dat vak kan de leerling op zijn eigen tempo aan de slag. Hij leert dan zonder de druk van de klasgenootjes. Dit zal een ontspannen gevoel opleveren en kan een reden zijn om school weer leuk te gaan vinden.

3. Zelfvertrouwen kweken

Leerlingen leren continu nieuwe dingen op school. Soms kan het gaan duizelen, krijgt een leerling faalangst of raakt hij er enorm onzeker van. Door flink te oefenen met de stof waar hij tegenop ziet, kan de leerling weer meer zelfvertrouwen krijgen. Naarmate het zelfvertrouwen groeit zal de leerling de moeilijke onderdelen veel sneller opnemen. Door de pijnpunten aan te pakken, zal je de leerling snel zien groeien.

4. Achterstanden inhalen

Heeft een leerling een achterstand opgebouwd? Dat kan om allerlei redenen gebeuren. Geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten, maar tijd om deze achterstand weg te werken. Door lesmateriaal in huis te halen, kunnen ouders met hun kind aan de slag om deze achterstand in te halen. Dat kan bijvoorbeeld in de vakantie, zodat de leerling na de vakantie weer helemaal voorbereid in de les zit en mee komt met de rest van de klas.

5. Voorbereiding op toetsen en examens

Met het lesmateriaal op Nimbles kunnen leerling zichzelf optimaal voorbereiden op een komende toets. Zo kunnen ze zich specifiek richten op de rekentoets of oefenen voor de Cito-toets. Ook middelbare scholieren kunnen zichzelf voorbereiden op examens en toetsen. Zo vind je examenbundels en samenvattingen waar iedere leerling mee verder komt.

Op zoek naar lesmateriaal?

Vind lesmateriaal voor rekenen, bijvoorbeeld specifiek voor de breuken, spelling, taal, begrijpend lezen of een ander vak op de basisschool. Ook vind je samenvattingen, oefeningen en lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. Op zoek naar intensievere begeleiding? Dan kan bijles of huiswerkbegeleiding meer iets voor jullie zijn.

Maak jij ook gebruik van online lesmateriaal om leerlingen die dat nodig hebben te voorzien van extra lesmateriaal? Waarom werkt dat voor jou? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.