Een initiatief van Malmberg

Onderwijstips oktober 2012

Onderwijsvanmorgen.nl selecteert maandelijks de cursussen, congressen, boeken en andere evenementen die voor u als docent in het voortgezet onderwijs de moeite waard kunnen zijn.

4 oktober: Making Shift Happen-congres
Op 4 oktober vindt in de Beurs van Berlage de tweede editie van het Making Shift Happen-congres plaats. Het doel van dit internationale onderwijscongres? Een verschil maken in de manier waarop de onderwijsprofessional tegen het onderwijs aankijkt: een cultuur van verandering inzetten. Making Shift Happen wordt georganiseerd door het CBE: een maatschappelijke organisatie gericht op duurzame oplossingen voor zowel de organisatie als voor de samenleving

5 oktober: Dag van de Leraar
Het imago van het docentenvak mag wel wat verbeterd worden. Daarnaast wordt door positieve aandacht het belang van een goede leraar benadrukt. Dus positieve aandacht is waar het om draait op de Dag van de Leraar. Naast de verkiezing voor de ‘Leraar van het Jaar 2012’ kunt u zelf ook wat voor uw collega(‘s) doen. Op de website staat diverse suggesties waar u wellicht iets aan heeft

6 oktober: Themabijeenkomst Digi-nozel
Hoe serieus nemen scholen en bedrijven de invloed van sociale media in de klassen en op de werkvloer? Hoe bereiden de scholen hun studenten voor op de maatschappij waarin sociale media een grote rol spelen? Peter Borghaerts, van @CBB Media, laat door middel van praktijkvoorbeelden van het ROC van Amsterdam en het Wellantcollege zien hoe leerlingen en medewerkers mediawijs worden gemaakt. De tweede spreker is Arjen Jelsma van Capgemini. Hij geeft een doorkijk naar de organisationele veranderingen die het gebruik van Social Media met zich meebrengt en wat de dark side of Social Media kan zijn

30 oktober: Windesheim Onderwijsconferentie
Op deze conferentie komen alle actuele pijlers uit het onderwijs aan bod: gedrag, rekenen, taal/lezen en innoveren en begeleiden. Naast verschillende keynotes zijn twee workshoprondes:  U kunt zich inschrijven voor onder andere ‘Ernstige reken- en wiskundeprobelemen en dyscalculie, vanuit de invalshoek van de leraar’ en ‘Human Dynamics (het begeleiden van leerlingen)’. Kijk voor meer informatie over de keynotes en workshops op de website.

Bent u van plan om naar een van bovenstaande evenementen te gaan? Of gaat u deze maand nog ergens anders naartoe? Plaats een reactie en laat het ons en uw collega’s weten!

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.