Een initiatief van Malmberg

Onderwijstips november 2018

Onderwijstips november

Maandelijks selecteert OVM de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. Met deze maand onder meer de training Coach de leerling en de congressen NOT 2019 en OnderwijsInzicht. Zit er iets voor jou tussen? Laat het ons weten!

Coach de leerling

Training | 7 november | Youngworks, Amsterdam
Het coachen van leerlingen en studenten wordt in het onderwijs steeds vanzelfsprekender. Of het nu om een wandelganggesprek of een mentorgesprek gaat. Tijdens de training Coach de leerling op woensdag 7 november a.s. voor SLB’ers, docenten, mentoren en zorgcoaches, ga je in op het voeren van gesprekken en coachen van jongeren. Tijdens de training Coach de leerling schetsen we eerst een theoretisch kader en illustreren dat met praktijkvoorbeelden. Hier vind je meer informatie over het programma en de inschrijving.

Selfie-methode

Workshop | het hele jaar door | op locatie
Vanaf 9 mei kunnen mediacoaches, jongerenwerkers en docenten een workshop volgen die aansluit bij de lesmethode ‘Selfie-methode’ van DMS. Na de workshop wordt de lesmap voor scholen en organisaties meegegeven met kant-en-klare lessen om jongeren en leerlingen bewuster met nieuwe media om te laten gaan. De lessenreeks van de Selfie-methode helpt jongeren smart en sociaal om te gaan met de smartphone. Meer informatie over de methode en de workshop is hier te vinden. 

OnderwijsInzicht

Congres | 18 januari 2019 | Jaarbeurs, Utrecht
Kennisnet organiseert samen met de PO-Raad en de VO-raad OnderwijsInzicht. In een dag praten ze je bij over innoveren en ict in het onderwijs.  Deskundigen en onderwijscollega’s gaan in op actuele ontwikkelingen, geven verhelderende analyses en laten je zien wat ict-innovaties voor jouw onderwijsorganisatie kunnen betekenen. Na dit congres kun je direct aan de slag met alle praktische informatie en tips. OnderwijsInzicht is voor schoolbestuurders, schoolleiders en ict-verantwoordelijken in het po en vo. Ook leveranciers, onderwijsadviseurs en andere geïnteresseerden zijn welkom. Ga voor meer informatie naar onderwijsinzicht.nl.

NOT 2019

Congres | 22-29 januari 2019 | Jaarbeurs, Utrecht
Van 22 tot en met 29 januari vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de onderwijsbeurs NOT 2019 plaats. Het doel van de beurs is simpel: beter onderwijs. Om hiertoe te komen wisselen professionals uit alle hoeken en lagen van het onderwijs informatie uit. Ben jij er ook weer bij? Lees meer over de vernieuwde NOT 2019 in dit eerder op OVM verschenen artikel en bezoek de NOT-website voor meer informatie.

3 speciale AHA-vragen voor de herfst

Het wordt donkerder buiten en het is tijd om je weer warmer aan te kleden. De herfst met al zijn unieke verschijnselen is in aantocht, de perfecte aanleiding voor Wetenschap & Techniek-lessen in de klas vindt TechniekTalent.nu! Zij ontwikkelden speciaal voor dit jaargetijde drie nieuwe AHA-vragen die helemaal toegespitst zijn op de herfst. Ga samen met je leerlingen op onderzoek uit en vind het antwoord op deze drie nieuwe herfstige AHA-vragen.

Heb jij een onderwijstip of een suggestie die niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.