Een initiatief van Malmberg

Onderwijstips november 2012

Onderwijsvanmorgen.nl selecteert maandelijks de cursussen, congressen, boeken en andere evenementen die voor u als docent in het voortgezet onderwijs de moeite waard kunnen zijn.

Dé Onderwijsdagen
Tijdens Dé Onderwijsdagen – op 13, 14 en 15 november – wordt u helemaal op de hoogte gebracht van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs. Vooral de sessies op donderdag 15 november zijn voor u als VO-docent de moeite waard. Denk aan thema’s als ‘Meten van 21st Century Skills’, ‘Tablets, twee jaar na dato…’, ‘De toekomst van privacy in het onderwijs’ en ‘De veranderende rol van de leraar’. Ook fijn: download alvast de app en u bent het hele congres op de hoogte van actuele congresinformatie. Ook het programma is via de app gemakkelijk in te zien.

Ta!ent en ToTaal 2012
Ook voor Malmberg staat de maand november weer in het teken van congressen. Op donderdag 15 november organiseert Malmberg het Ta!ent Docentencongres Nederlands. Het congres vindt plaats in het Centraal Museum te Utrecht en biedt u een inspirerende middag met vakinhoudelijke sessies en direct inzetbare lestips. Presentator Jeroen Kramer – bekend van o.a. het Klokhuis – is uw gastheer tijdens het congres.

Op vrijdag 23 november vindt ToTaal 2012 plaats: een congres voor docenten Engels, Frans en Duits. Het congres vindt plaats in Congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch en biedt een gevarieerd programma met inspirerende sprekers en spraakmakende onderwerpen. De sessies op deze dag sluiten aan bij actuele ontwikkelingen in het moderne-vreemde-talenonderwijs en bieden volop praktische en direct inzetbare lestips.

Week van de Mediawijsheid
Hoe mediawijs is de jeugd eigenlijk? En welke rol kunnen ouders en de school daarbij spelen? In de Week van de Mediawijsheid, van 23 tot en met 30 november, worden op allerlei verschillende manier en vanuit verschillende oogpunten handvatten aangereikt om aan de slag te gaan met mediawijsheid. Het thema van dit jaar is de invloed van media op de levensstijl van tien- tot veertienjarigen. De Week van de Mediawijsheid wordt georganiseerd door Mediawijzer.net: een expertisecentrum dat is opgericht op initiatief van de ministeries van OCW en Jeugd en Gezin.

Tip: De ‘Woensdag Appdag’ van Eduapp. Sinds een aantal weken wordt er op woensdag uitgebreid een app besproken. Daarbij is de app aanleiding voor een educatieve opdracht: het leerdoel wordt per niveau vastgesteld en de opdracht is voorzien van een overzichtelijk stappenplan. Schrijf u in op de nieuwsbrief en u wordt automatisch op de hoogte gehouden.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.