Een initiatief van Malmberg

Onderwijstips maart 2019

Onderwijstips

Maandelijks selecteert OVM de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. Met deze maand onder meer de onderwijsconferentie Met alle respect en de inspiratiemiddag Nederlands van Malmberg. Zit er iets voor jou tussen of heb je een suggestie? Laat het ons weten!

Inspiratiemiddag Nederlands

Inspiratiemiddag |26 maart | Volkshotel Amsterdam
Malmberg organiseert op dinsdag 26 maart een inspiratiemiddag voor docenten Nederlands met o.a. een Masterclass Nepnieuws en een Masterclass Gamification. Ruurd Oosterwoud van DROG laat je onder meer ervaren hoe hij iedereen online kan misleiden met digitale huis-, tuin-, en keukengerei. Ook gaat hij in gesprek over de impact die dit heeft op het wereldbeeld van jouw leerlingen. Bij de Masterclass: Gamification “Hoe kunnen gamen en leren samengaan?”, leer je hoe je de motivatie van je leerlingen voor gamen om kunt zetten naar de lespraktijk. De tips die je ontvangt kan je direct toepassen in je lessen Nederlands. Bezoek de website voor meer informatie.

Webinar Blended Learning

Gratis webinar | 28 maart | online
Wil jij praktische tips om blended les te geven? Schrijf je dan gauw in voor het exclusieve webinar met Michel van Ast. In samenwerking met Malmberg organiseert Onderwijs van Morgen op 28 maart een webinar met Michel van Ast over Blended Learning. Hij zal je inspireren en motiveren, maar bovenal voorzien van praktische tips zodat je morgen meteen aan de slag kan. Michel van Ast is expert op het thema ‘onderwijs en ICT’. Hij geeft lezingen en begeleidt docenten om technologie in te zetten in hun eigen onderwijs. Hij is auteur van Kleppen dicht en Kleppen open, twee praktische boeken over dit onderwerp.

All digital week

Campagneweek | 25-31 maart | diverse locaties
Van maandag 25 maart tot en met zondag 31 maart 2019 vindt de All Digital Week plaats. De campagne wordt georganiseerd in heel Europa, en is op touw gezet door de organisatie All Digital (voorheen Telecentre Europe). Europeanen krijgen in onder andere bibliotheken, scholen en bedrijven de handvatten aangereikt om goed mee te kunnen komen in het digitale tijdperk. Met volop aandacht voor mediawijsheid en digitale vaardigheden, zodat iedereen kan profiteren van de digitalisering. Bekijk meer informatie over de all digital week.

Met alle respect

Onderwijsconferentie | 3 april | Media Plaza (Jaarbeurs), Utrecht
De landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect! is dé plek voor inspiratie, oefening en verdieping over sociale veiligheid in het onderwijs. Laat je inspireren door deskundige sprekers met ondersteuning van acteurs. Volg leerzame workshops over pesten, sexting, samenwerking met ouders en meer, ga in gesprek bij de verhalentafels en vergaar informatie op het kennisplein. Ontmoet onderwijsprofessionals die zich net als jij inzetten voor een veilig schoolklimaat. Voor iedereen werkzaam in het po, vo of mbo en voor opleiders en studenten van PABO’s en lerarenopleidingen. Meer informatie over deze onderwijsconferentie.

Herziende editie Puberbrein Binnenstebuiten

Boek | Huub Nelis & Yvonne van Sark
Tien jaar na de eerste versie komt Youngworks met een geheel vernieuwde versie van de bestseller (85.000 exemplaren verkocht) Puberbrein Binnenstebuiten, waarin wetenschappelijke inzichten over de hersenontwikkeling van jongeren op een toegankelijke manier zijn vertaald naar de praktijk. Een boek dat op de verplichte leeslijst staat van vele docentenopleidingen en op het nachtkastje van menig verontruste puberouder ligt. Het boek bevat onder meer een actuele update van literatuur en bronnen rond jongeren en het puberbrein met 20 nieuwe interviews. Bekijk hier de boektrailer van Puberbrein Binnenstebuiten.

De Grote Rekendag

Themadag rekenen | 3 april | bij jou op school
Ook dit jaar organiseert Malmberg in samenwerking met de Universiteit van Utrecht de Grote Rekendag. Dit is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen die helemaal in het teken staat van rekenen. Het thema van deze 17e editie is ‘Uit verhouding’. Kinderen verkennen tal van situaties waarin de verhoudingen niet kloppen. Het onderliggende doel is kinderen op spelenderwijs laten ervaren hoe rekenen terugkomt in het dagelijkse leven. Dit zorgt voor nieuwe inzichten. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk! Bestel je materialen op groterekendag.nl.

Heb jij nog een tip die in dit artikel niet mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.