Een initiatief van Malmberg

Onderwijstips maart 2014

Onderwijs van Morgen selecteert maandelijks de cursussen, congressen, boeken en andere evenementen die voor u als docent in het voortgezet onderwijs de moeite waard zijn. Met deze maand onder andere het 1e Nationale Docentencongres Engels, de Onderwijs Filmavond met ‘Children full of life’ en het boek ‘Effectief en affectief lesgeven aan pubers’.

Onderwijs Filmavond: Children Full of Life
10 maart – Prinsengracht 437, Amsterdam
YoungWorks organiseert in samenwerking met Filter de Onderwijs Filmavond: een film- en documentaireavond voor jonge docenten en onderwijsprofessionals. De avond staat in het teken van ontmoeten, inspireren en ervaringen delen. Maar vooral een boeiende en leuke avond hebben! De film die deze avond getoond wordt is ‘Children full of life’. En als spreker is Nickel van der Vorm aanwezig. Van der Vorm (1969) is sinds 2003 zakelijk directeur van het NIVOZ en is initiatiefnemer van het in 2009 opgerichte HETKIND.

Boek: Effectief en affectief lesgeven aan pubers
Pubergedrag is slechts het topje van de puberijsberg. Onder de waterlijn liggen gevoelens, behoeften, kwaliteiten en talenten. Dit boek leert docenten hoe ze jongeren kunnen helpen die te herkennen en zo wezenlijk contact te maken. Naast heldere theorie en veel voorbeelden en oefeningen biedt het een volledige werkmethode voor de (mentor)lessen. Scholieren groeien op in een heel andere wereld dan de generaties voor hen. Van docenten vereist dit een ander soort vaardigheden. Effectief en affectief lesgeven aan pubers gaat over de affectieve, ‘zachte’ kant van het onderwijs en geeft een antwoord op vragen als: hoe zorg ik ervoor dat de jongere zich gezien en veilig voelt? Hoe kan ik hem inspireren en motiveren? Hoe help ik hem met problemen? Kijk hier voor meer informatie.

 

1e Nationale Docentencongres Engels
20 maart – MindCenter, Vianen
Op donderdag 20 maart 2014 organiseert Uitgeverij Malmberg het 1e Nationale Docentencongres Engels, waar u volop praktische handvatten krijgt aangereikt om de Engelse les spannender, leuker en nóg beter te maken. Boom Chicago verzorgt met ‘Improvisation is a great tool to get your students involved’ een wervelende openingsact. Esther van Berkel, Director of Studies van taleninstituut Regina Coeli, laat zien hoe hun methode het leerrendement én het plezier in taal bevordert, Mike Hannay toont in een interactieve sessie de vele grijstinten in grammatica en ITS Language demonstreert hoe spraaktechnologie de spreekvaardigheid verbetert. En dan zijn er ook nog praktische sessies over onder meer toetsing, examentraining en versterkt taalonderwijs.

VO Congres 2014
20 maart – NBC Nieuwegein Business
Het VO-congres staat in het teken van de toekomst van ons onderwijs. Niemand kan precies voorspellen hoe de wereld er in de toekomst uit ziet maar alles wijst erop dat nieuwe generaties langer leven, langer werken en langer zullen leren. Digitale technologieën zorgen ervoor dat werken, leren en leven steeds meer in elkaar overlopen, onafhankelijk van tijd, plaats en leeftijd. Hoe bereiden we nieuwe generaties voor op een toekomst die steeds minder vastligt, maar is wat je er van maakt? Hoe kunnen wij – de schoolleiders en bestuurders van nu – ervoor zorgen dat de jong volwassenen van straks volledig klaar zijn voor hún toekomst? Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

De Grote Professionaliseringdag
21 maart – Pakhuis De Zwijger, Amsterdam
Op De Grote Professionaliseringsdag wordt in kaart gebracht wat de voortgang is in de toerusting van leerkrachten op het gebied van professionalisering en/of nascholing. Tijdens de conferentie krijgt u concrete formats om in uw eigen organisatie toe te passen. U krijgt praktijkvoorbeelden om het proces van professionalisering binnen uw eigen onderwijsorganisatie te versterken en er worden presentaties gegeven door inspirerende sprekers. Het congres is gericht op het primair onderwijs, maar iedereen is welkom. Bekijk hier het gehele programma.

 

Heb jij ook nog een tip of suggestie die je graag deelt met collega’s? Stuur een e-mail naar de reactie of reageer direct via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.