Een initiatief van Malmberg

Onderwijstips januari 2019

Virtual Reality in het Onderwijs

Maandelijks selecteert OVM de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. Met deze maand onder meer de NOT Onderwijsbibliotheek en de inspiratiedag Virtual Reality in het onderwijs. Zit er iets voor jou tussen of heb je een suggestie? Laat het ons weten!

Virtual Reality in het onderwijs

Inspiratiedag | 25 januari | Virtual Reality Learning Lab, LeidenBenieuwd naar de mogelijkheden van virtual reality in het onderwijs? Wat voor lesmateriaal er al beschikbaar is? Hoe je dat inzet in de klas of training? En hoe je zélf virtual reality ervaringen kunt maken met 360°-camera’s en eenvoudige software? Ideeën opdoen kan tijdens de Inspiratiedag Virtual Reality in het Onderwijs van Virtual Reality Lab in Leiden. Leer over de laatste ontwikkelingen, ervaar de nieuwste VR-hardware en -software, raak bekend met verhalen uit de praktijk en ga zelf aan de slag. 

NOT Onderwijsbibliotheek

Gratis whitepapers | Not.exporoute.com/whitepapers
In de NOT Onderwijsbibliotheek vind je een uitgebreide verzameling kennisdocumenten (whitepapers) over allerlei onderwerpen die het onderwijs aangaan. Van business cases tot praktische tips. Via de zoekfunctie kun je op thema sorteren om zo de kennisdocumenten te vinden die aansluiten bij jouw informatiebehoefte. De documenten zijn gratis te downloaden. Het bedrijf dat de whitepaper aanbiedt, kan vervolgens eventueel contact opnemen om je van meer informatie te voorzien.

Sexting & Grooming

Studiedag | 8 februari | Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
Wegens succes wordt opnieuw georganiseerd door SaHa Communicatie: de landelijke studiedag Sexting & Grooming op 8 februari 2019 in Soesterberg. Ongeveer 1/3 van de jongeren tussen de 12 en 16 jaar praat online over seks of heeft weleens online geflirt. Jongeren experimenteren veel, maar kunnen lang niet altijd de gevolgen van hun gedrag goed inschatten en beseffen niet altijd dat het ongevraagd verspreiden van een foto of filmpje strafbaar is. Meer informatie vind je hier.

Cvl Conferentie 2019

Conferentie | 27-28 maart | Cars Jeans Stadion, Den Haag
De CvI-managementconferentie is de plek bij uitstek om kennis te delen, elkaar te ontmoeten en te inspireren. Het thema dit jaar is ‘een zee aan mogelijkheden’. Het delen van innovatieve ideeën, unieke vernieuwende concepten en creatieve oplossingen voor de meest uiteenlopende uitdagingen, daar gaat het om bij een CvI-conferentie. Samen met saMBO-ICT verzorgt Kennisnet diverse sessies. Deze zijn in lijn met de strategische agenda mbo 2018-2022: Trots, vertrouwen, lef en digitalisering. Je leest hier meer over de sessies van Kennisnet. Meer informatie over de conferentie vind je op Cviweb.nl.

Heb jij nog een tip die in dit artikel niet mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.