Een initiatief van Malmberg

Onderwijstips februari 2018

mediawijsheid

OVM selecteert maandelijks de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. In deze editie onder meer de IPON Vakbeurs voor onderwijsinnovatie en ICT en een wereldwijde wiskundewedstrijd. Waar neem jij de komende tijd aan deel? Laat het ons weten!

IPON 2018

Vakbeurs | 7 & 8 februari | Jaarbeurs, Utrecht
Op woensdag 7 en donderdag 8 februari 2018 vindt in de Jaarbeurs Utrecht voor de negende keer de IPON plaats. Ook deze editie zijn er weer vele nieuwe en innovatieve initiatieven op het gebied van onderwijsinnovatie & ICT. Meer dan 100 workshops, presentaties en keynotes met onderwerpen als learning analytics, augumented reality, educatieve apps, sociale media in de klas, werken in de cloud, digitale identiteit, mediawijsheid, gamification, iPad-onderwijs, en flipping the classroom. Bezoek ipon.nl voor meer informatie.

W4Kangoeroe

Wiskundewedstrijd | 15 maart | op je eigen school
Vind je het leuk om te puzzelen en te rekenen? Doe dan mee met de grootste en leukste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland. Deze wordt gehouden op donderdag 15 maart 2018. Iedereen vanaf groep 3 t/m vwo 6 kan meedoen. Het liefst via school, maar het mag ook buiten school om. In dit laatste geval moeten er ook minstens tien deelnemers meedoen. Bezoek voor meer informatie w4kangoeroe.nl en schrijf je in.

10e Nationaal Mediawijsheid Congres

Congres | 28 maart |De Reehorst, Ede
Het 10e Nationaal Mediawijsheid Congres vindt plaats op 28 maart 2018 bij de Reehorst te Ede en is het grootste mediawijsheid-evenement in Nederland en België. Het thema dit jaar is Digitale en Media-Ethiek. De Nationale Lezing Mediawijsheid wordt gegeven door Marcel Gelauff (hoofdredacteur NOS Nieuws) en Frits van Exter (namens de Raad voor de Journalistiek). Na het plenaire deel neem je deel aan dire workshops gedurende drie rondes. In totaal zijn er achttien workshops. Download hier het programma. 

English For All

Conferentie | 23 maart | Woonindustrie, Nieuwegein
Dé conferentie over internationalisering op de basisschool vindt plaats op vrijdag 23 maart 2018. Deze editie staat in het teken van Engels en wereldburgerschap voor alle leerlingen, van groep 1 t/m 8. Je kunt kiezen uit bijna veertig workshops, onder andere over starten met vvto, interactieve klassenactiviteiten, CLIL, wereldburgerschap, meertalige kinderen en storytelling. Bij elke workshop geven we aan voor wie de workshop geschikt is, zodat je zeker weet dat de inhoud aansluit bij jouw behoefte. Verwacht daarnaast een inspirerend plenair programma en een grote informatiemarkt. Download het workshopoverzicht en bezoek nuffic.nl voor meer informatie.

Heb jij een onderwijstip of suggestie die niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.