Een initiatief van Malmberg

Onderwijs van Morgen wenst je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Ook dit jaar had corona een grote impact op het onderwijs. Afstandsonderwijs, koude klaslokalen, leerachterstanden; met onze special over corona- en afstandsonderwijs hebben we je op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en lieten we zien hoe scholen hiermee omgingen.

Maar er speelde meer op onderwijsgebied. Zo vertelden we hoe je storytelling in de klas inzet om opdrachten meer context te geven, hoe leerling Jasmijn haar eerste dagen op de middelbare school beleefde en hoe je mbo-studenten helpt om beter met geld om te gaan. Ook kwamen leraren aan het woord om te vertellen over hun expertise. Zo zet leerkracht Saskia Schuitema poëzie in om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken bij jonge kinderen.

Ondersteuning lessen

Daarnaast ondersteunden we je met actuele lessen voor meerdere vakken, zodat je makkelijk je les kunt afwisselen met een actueel thema. Maar wist je dat ook de oudere opdrachten nog prima bruikbaar zijn? Zo is Nature’s Vanishing Trick uit 2019 nog altijd een pareltje voor je les Engels. Of zet in januari de les Winterpret in voor rekenen voor groep 4. Grasduin dus zeker door de archieven van de actuele lessen als je op zoek bent naar uniek lesmateriaal!

Juf & Meester

Voor het basisonderwijs voegden we dit jaar Juf & Meester toe aan de website. Met columns van leerkrachten zoals Naomi Smits en Floortje Kroeze kijk je mee in hun dagelijkse lespraktijk. Is het bij jou soms een puinhoop in de klas? Dan ben je dus niet de enige! Wist je dat we ook gastcolumns plaatsen? Zo schreef Margreet Medema deze aangrijpende column over de dood.

Inspirerende leerkrachten

In de rubriek leerkracht van de maand interviewen we leerkrachten die jou kunnen inspireren met hun ideeën. En heb je de kaartjes al ontdekt? Met bijvoorbeeld de boekenkaartjes praten de kinderen over boeken die ze gelezen hebben door de bril van een filmmaker.

Event Onderwijs van Morgen Live!

En noteer deze datum in je agenda: op 3 februari organiseren we speciaal voor jou het gratis online event Onderwijs van Morgen Live! met inspirerende sprekers zoals Farid Tarbaki  en neuropsycholoog Jelle Jolles. We gaan uitgebreid in op de groei van jouw leerlingen en die van jezelf als leraar. Je hoort de bijzondere verhalen van collega’s, volgt presentaties van inspirerende experts en neemt deel aan interessante sessies. Dit wil je echt niet missen! Zorg dat je er ook bij bent en meld je aan.

Nieuwe ontwikkelingen

Ook het komende jaar blijft Onderwijs van Morgen in ontwikkeling. We houden je steeds op de hoogte van het onderwijsnieuws, plaatsen nieuwe lessen, en zoeken vaker de dialoog met jou op.

Voor nu wensen we je fijne feestdagen en hopen we samen met jou op een beter 2022!

P.S. Ben je nog op zoek naar goede voornemens? Juf & Meester helpt je op weg met deze tips die ook bruikbaar zijn voor docenten vo en mbo.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.