Een initiatief van Malmberg

Olympische quiz

Deze zomer worden van 27 juli t/m 12 augustus de Olympische Zomerspelen gehouden in Londen. Een mooi moment om met uw leerlingen, een quiz te spelen. Een Olympische quiz waarin ze met elkaar ook de ‘strijd’ aangaan. Net als de duizenden sporters in London.

De basis voor de Olympische quiz is een digitale toets (WinToets) over de Olympische Spelen. De quiz bevat 62 vragen over de spelen in London, over de sporten en over de Spelen in het algemeen.

• In het scorm-bestand vindt u de quiz om samen met uw leerlingen te spelen of uw leerlingen zelf mee aan de slag te laten gaan.
• In dit bestand vindt u dezelfde quiz, maar dan in een PDF-bestand voor docenten die op papier willen werken. Bij dit bestand hoort ook een antwoordblad en
  een correctiemodel.
• Met deze versie kunt u meteen in de browser de quiz spelen.
• Op dit bronnenblad  vinden uw leerlingen informatieve links die horen bij deze quiz.

 

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.