Een initiatief van Malmberg

Nieuw voor scholen: digitale leerlijn verkeer!

Advertorial door: ANWB

Wil je je leerlingen op een leuke én leerzame manier alles leren over de meest actuele verkeersthema’s? Kies dan voor de nieuwe digitale leerlijn van ANWB Streetwise waarmee kinderen de verkeerstheorie leren op een manier die helemaal bij hen past. 

Als het aan de ANWB ligt, zijn er nul verkeersdoden in 2050. Daarom krijgen kinderen al vroeg verkeersles op school. Zo zijn de praktijklessen van ANWB Streetwise al vijftien jaar een begrip op basisscholen. En vanaf volgend schooljaar kun je ook aan de slag met het gloednieuwe digitale lesprogramma vol spannende verhaallijnen en gamification. 

Wat kun je verwachten?
Kinderen volgen klassikale modules, maar ook individuele oefeningen die stuk voor stuk aansluiten op de actualiteit. Denk aan de afleiding van mobiele telefoons of sociale groepsdruk wanneer jongeren samen fietsen. Van risicoperceptie en fietsvaardigheid tot voorbereiding en planning, met de nieuwe leerlijn gaan kinderen goed voorbereid en veilig op pad. Extra leuk is dat kinderen nu ook gratis een verkeersgame kunnen downloaden om thuis verder te spelen of samen met ouders aan de slag te gaan. 

Wat zijn de voordelen?
De doorlopende leerlijn is onderdeel van het Streetwise totaalpakket. Je kunt de verhaallijn van het programma volgen, maar het staat je net zo vrij om de lessen te behandelen die jij relevant vindt voor je klas en haar omgeving. Bovendien neemt het programma jou als leerkracht de meeste voorbereiding en nakijkwerk uit handen. Leerlingen krijgen namelijk automatisch feedback op hun antwoorden zodat jij inzicht hebt op waar ze staan en welke thema’s je wat extra aandacht wilt geven. Over de kwaliteit hoef je je zeker geen zorgen te maken: de leerlijn is ontwikkeld in samenwerking met verkeers- en onderwijsexperts, leerkrachten, ouders en kinderen. 

Voor wie is het geschikt?
Alle groepen van de basisschool kunnen met het lesprogramma aan de slag. Het programma groeit met de leerlingen mee. De hoofdfiguur Robin is in groep 1 klein en in groep 8 groot, met alle leeftijden daartussen. Voor alle lessen geldt dat ze aansluiten op de praktijklessen én volledig voldoen aan de kerndoelen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het programma is een volledige leerlijn voor de groepen 1 t/m 8 en is voor de praktijklessen afgestemd op de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. 

Hoe ga je van start?
Wil jij je leerlingen ook optimaal voorbereiden op het verkeer? Als je de Streetwise digitale leerlijn nu bestelt voor volgend schooljaar, mag je het lespakket gratis proberen in schooljaar 2022/2023! Het lespakket dat je ontvangt bestaat uit een handleiding voor leerkrachten en een volledig lespakket, inclusief lessen met interactieve oefeningen en feedback. Leerkrachten en leerlingen loggen gemakkelijk in via Basispoort.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.