Een initiatief van Malmberg

Maak nu digitale lessen met Google Classroom

Google Classroom

Inmiddels is het al ruim drie jaar geleden dat Google haar onderwijsdienst Google Classroom lanceerde. Het digitale platform, dat wereldwijd een groot succes is, heeft sindsdien niet stilgestaan. Om de zoveel tijd worden er nieuwe features toegevoegd, zoals de onlangs gelanceerde mogelijkheid om digitale lessen te ontwikkelen.

Met deze nieuwe feature maakt Google het mogelijk dat gebruikers online hun eigen lessen over de meest uiteenlopende onderwerpen kunnen creëren. Dit in combinatie met de al langer bestaande features – zoals het maken van opdrachten en toetsen – maakt van Google Classroom de ideale tool voor digitaal onderwijs. En ook fijn: de opdrachten worden automatisch opgeslagen op je Drive en via het dashboard zie je in een oogopslag wie zijn werk wanneer heeft ingeleverd. En natuurlijk wie dat nog niet heeft gedaan… Onderstaande video geeft je een goede impressie van de mogelijkheden:

Digitaal werken en leren

Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden van Google Classroom? In het artikel Google’s elektronische leeromgeving: Google Classroom lees je alles over de mogelijkheden van het digitale platform. En wil je meer weten over andere mogelijkheden op het gebied van digitaal werken en leren? Bekijk dan eens onze favoriete educatieve apps op het gebied van planning en timemanagement en op het gebied van samenwerkend leren.

Maak jij al gebruik van Google Classroom? Wat zijn jouw ervaringen met het online leerplatform? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.