Een initiatief van Malmberg

Lesidee over aardbevingen

Aardbevingen zijn onvoorspelbaar; we weten dát ze voorkomen, we weten wáár ze voorkomen, maar we weten niet wannéér de volgende plaatsvindt. Als de aarde schudt, is dat een ramp. Of niet? Meestal valt het wel mee. Alleen als de aarde sterk schudt, is er al snel sprake van een ramp. En dan hangt het er ook nog vanaf wáár die aardbeving plaatsvond. Want in sommige gebieden is men goed voorbereid op de gevolgen van een aardbeving. De gevolgen van dit natuurverschijnsel zijn meestal indrukwekkend.

Er is veel te ontdekken en te leren over aardbevingen. Wiskunde, natuurkunde en aardrijkskunde komen bij elkaar. Maar ook begrijpend lezen en maatschappijkennis spelen een rol. In dit lesidee staat een groot aantal bruikbare bronnen en lestips om de oorzaak en de gevolgen van een aardbevingen voor uw leerlingen inzichtelijk en begrijpelijk te maken.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.