Een initiatief van Malmberg

Lesbrief nask: Het heelal

Voorproefje voor de vernieuwde Nova nask

Het hoofdstuk Heelal in Nova nask gaat over de structuur van het zonnestelsel en zijn plaats binnen de Melkweg en in het universum als geheel. Omdat de meeste leerstof in dit hoofdstuk helemaal nieuw is, hebben we voor jou  alvast een preview op havo/vwo-niveau gemaakt. Deze komt in de nieuwe boeken ook op de andere niveaus beschikbaar per schooljaar 2021-2022.

Demonstraties met een digitale sterrenkaart

Om de leerlingen enige basiskennis over de sterrenhemel bij te brengen, is een digitale sterrenkaart een uitstekend hulpmiddel. Daarmee kun je op je digibord beelden van de sterrenhemel laten zien en de bewegingen van zon, maan, sterren en planeten demonstreren.

Wij hebben daarom bij het nieuwe hoofdstuk een serie demonstraties ontwikkeld op basis van zo’n digitale sterrenkaart. Op blz. 9 en 10 van deze lesbrief vind je drie voorbeeld-demo’s om eens uit te proberen. Zo kun je kennismaken met de verschillende instellingen en weergavemogelijkheden.

Download de lesbrief

Lesbrief Nova Het heelal

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.