Een initiatief van Malmberg

Lesbezoeken: leren van collega’s

Leraren die elkaar in de les bezoeken? Waarom zou je dat op je school willen? Als je openstaat voor verbetering van je onderwijskwaliteit en wilt leren van je collega’s, dan zijn lesbezoeken een interessante optie. Zo word je beter in dat wat je doet en kun je ontdekken hoe je jezelf verder wilt ontwikkelen. Al doende leer je ook je collega’s beter kennen. Dit draagt ook nog eens bij aan een goede sfeer en prettig klimaat. Er ontstaat een lerende cultuur.

Wat zijn dat, lesbezoeken?

Je gaat letterlijk op bezoek bij een collega uit het onderwijsteam. Dat vereist wat organisatie. Een docenten-innovatieteam kan de lesbezoeken faciliteren. Met behulp van een kijkwijzer beoordelen collega’s elkaar; de docent in verschillende rollen. Positieve feedback is daarbij belangrijk. Deze bezoeken worden een vast onderdeel van het takenpakket van de docent en de resultaten kunnen meegenomen worden naar functioneringsgesprekken.

Wil je meer weten? Lees het artikel Een lerende cultuur op voortgezetleren.nl. Voortgezet leren is een campagne van de VO-raad in samenwerking met Schoolinfo.

Hoe leren jij en je collega’s van elkaar? Deel je tips en ervaringen via het reactieformulier.

 

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.