Een initiatief van Malmberg

Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

kinderboekenweek 2019

Van 2 tot en met 13 oktober is het weer zo ver: dan is het weer tijd voor de jaarlijkse Kinderboekenweek. Dit jaar staat het evenement volledig in het teken van reizen. In bibliotheken en op scholen door het hele land staat een boel leuke en leerzame activiteiten rondom de thema’s reizen en voertuigen op het programma. Hoe gaan jij en je leerlingen op avontuur?

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2019 is geschreven door dan Anna Woltz, die voor haar kinderboeken de ene na de andere prijs in de wacht sleept. Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef ze Haaientanden: een verhaal over een elfjarig meisje dat in 24 uur het IJsselmeer rond wil fietsen, de belangrijkste tocht van haar leven. Ze is nog maar net begonnen of ze komt ene Finley tegen. Even oud, vrolijk en mysterieus…

Je krijgt het kinderboekenweekgeschenk cadeau van je boekverkoper bij besteding van besteding van €10,- aan Nederlandstalige kinderboeken.

Het officiële lespakket

Met het officiële lespakket geef je de hele week lessen die in het teken staan van de Kinderboekenweek. Niet alleen bij taal en bij schrijven, maar ook bij zaakvakken of bewegingsonderwijs. Het lespakket bestaat onder meer uit een lesmap met daarin alle lessen en toegang tot de online leeromgeving; het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek; De Kinderen voor Kinderen cd-single ‘Reis mee!’; affiches voor in de klas; de Kinderboekenweekkrant en Voorleesgids boordevol boekentips.

Leerzame activiteiten

Wil je te weten komen welke activiteiten er bij jou in de buurt worden georganiseerd? Surf dan gauw naar kinderboekenweek.nl en raadpleeg het evenementenoverzicht. Onze voorkeur? Bezoek als het even kan de Fiepbus: een vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus waarin kinderen alles te weten kunnen komen over Fiep Westendorp. En vergeet ook niet om leerlingen kennis te laten maken met de Kinderboekenweek Metrokaart: met deze metroplattegrond reis je van het ene mooie boek naar het andere. Perfect om een boek uit te kiezen dat echt bij je past. Houd je bijvoorbeeld van Harry Potter? Stap in ‘Lijn 2 Potter’ en ontdek boeken met een magische sfeer. Ben je meer een Dolfje Weerwolfje-lezer? Kies een halte van ‘Lijn 3 Dolfje’!

kinderboekenweek

Wat heb jij de aankomende Kinderboekenweek op het programma staan? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.