Een initiatief van Malmberg

Kennisnet: Handboek Digitale Geletterdheid

digitale geletterdheid volgens Kennisnet

Digitale geletterdheid: een begrip dat vaak in één adem wordt genoemd met de toekomst van het onderwijs. Maar weet je wat digitale geletterdheid daadwerkelijk inhoud? En hoe je eraan kunt werken? Daarover lees je alles in het Handboek Digitale Geletterdheid van Kennisnet.

Kennisnet: ‘Digitaal geletterd ben je als je de vier basisvaardigheden beheerst: ict-basisvaardigheden, computational thinking, informatievaardigheden en mediawijsheid. Deze vaardigheden heb je nodig om goed te functioneren in de maatschappij, zowel in een leer- als in een werkomgeving. Het gaat daarbij om de samenhang tussen die vier vaardigheden.’ 

Handboek Digitale Geletterdheid

In het Handboek Digitale Geletterdheid zet Kennisnet uiteen wat digitale geletterdheid precies is, waarom het zo belangrijk is en hoe je als school tot een duidelijke visie komt. Ook komen heel wat digitale pioniers en praktijkvoorbeelden voorbij; Nederland in tenslotte volop in beweging op dit vlak. Tot slot vind je in het handboek ook downloads als infographics, posters en lestips. Kortom; een totaalpakket waar iedere leerkracht of docent mee uit de voeten kan.

Heb je suggesties voor verbeteringen of aanvullingen? stuur ze naar Remco Pijpers, strategisch adviseur digitale geletterdheid bij Kennisnet. Het ‘Handboek Digitale Geletterdheid’ wordt regelmatig geactualiseerd.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.