Een initiatief van Malmberg

Input voor de schoolorganisatie nodig? Deze gesprekstool kan helpen

leraren in gesprek

Met de gesprekstool ‘Anders organiseren’ komt een creatief gesprek op gang over hoe onderwijs anders georganiseerd kan worden.

Hoe werkt het?

De gesprekstool werkt met het beeld van een geheel nieuwe planeet: Gaia. Op deze planeet ga je de eerste school oprichten. Wat is je ideaal? Welke beelden van de schoolorganisatie heb je hierbij? Als deelnemer krijg je telkens twee scenario’s te zien waarbij kiezen verplicht is. Zo kom je los van je bestaande structuren, voorwaarden en oordelen. Hierbij staat het gesprek staat centraal in plaats van de oplossing. Maar met de input kun je verder werken aan het jaarplan.

Hoeveel deelnemers zijn er nodig?

De gesprekstool kan gebruikt worden in groepen van twee tot maximaal acht personen. Per scenario heb je 15 minuten de tijd.

Heb jij deze gesprekstool al eens ingezet op een studiedag? Of heb je een andere tip?

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.