Een initiatief van Malmberg

Het paradigma verandert

Waarschijnlijk kent u hem al. En zo niet, ga zo snel mogelijk naar zijn website, zijn twitter-, of facebookpagina of google zijn naam om erachter te komen hoe het onderwijs er in de toekomst uit zal zien: Sir Ken Robinson.

Een internationaal erkend leider in de ontwikkeling van menselijk potentieel en creativiteit. Hij adviseerde al vele overheden, multinationals, ideële organisaties en onderwijsinstellingen over het nut van creativiteit voor vooruitgang.

Robinson ziet dat de wereld snel verandert. Ook de educatieve wereld. Het gedrag van de leerlingen en de technologie voeden die veranderingen. Veranderingen waarmee we zullen moeten ‘dealen’. Sterker nog, alleen wie zich aanpast zal overleven:

It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent, but rather the one most adaptable to change.’
(Charles Darwin)

Twee weken geleden is Sir Ken Robinson’s speech van begin van dit jaar door de RSA Animate omgezet in een prachtige film: “Changing Education Paradigms”. Een film over rijk en arm, academisch versus niet-academisch, chaos tegenover creativiteit. En over de invloed van de industriële productieprocessen op het onderwijs.

Een film die iedereen zou moeten zien.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

6 Responses

  1. Dit citaat behoort zeker niet tot de ‘misquotes’, die zijn er namelijk ook, maar tot de parafraseringen naar werk van Darwin. Megginson was een heel goede docent en auteur van studieboeken en hij had de gave van het woord. Waar Darwin vele lange zinnen voor nodig had vatte Megginson samen in die ene prachtige zin. Darwin zou er vast jaloers op geweest zijn.

  2. O ja, en ‘adaptable to change’ is natuurlijk niet zomaar te vertalen met ‘plooibaar’. Was het onderwijs maar véél meer ‘adaptable to change’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.