Een initiatief van Malmberg

Hans Teeuwen woedend op Peter R. de Vries

Hans Teeuwen is woedend op Peter R. de Vries. Op zijn eigen ludieke manier spreekt Hans Teeuwen in dit filmpje Peter R. de Vries toe. Bekijk het filmpje en geef antwoord op onderstaande vragen.

1. Waarom is Hans Teeuwen woedend op Peter R. de Vries?

2. Hans Teeuwen maakt een vergelijking tussen de mening van Peter R. de Vries over de vermoorde Cor van Hout en de mening van Peter R. de Vries over de vermoorde cartoonisten van het blad Charles Hebdo. Waarom maakt Hans Teeuwen die vergelijking, denk je?

3. Hoe bedoelt Hans Teeuwen uitspraken als: ‘want Peter is een ruimdenkende jongen.’ en ‘want Peter heeft overal verstand van.’?

4. Hans Teeuwen spreekt niet alleen Peter toe. Wie spreekt hij nog meer toe?

5. De naam ‘de werkgroep interdepartementale cartoonproblematiek’ lijkt door Hans Teeuwen zelf bedacht. Toch is dat niet zo. Leg de naam uit. Wat zal de bedoeling zijn van die werkgroep?  opgericht.

Over Talent Actualiteit
Talent Actualiteit is een blog van Talent, de methode Nederlands voor het voortgezet onderwijs van Uitgeverij Malmberg. De blog biedt u als docent tal van handreikingen om actualiteiten in de klas te brengen. Elke week selecteert de Talent-redacteur een actuele video voor u en voorziet deze van een set opdrachten die aansluiten bij verschillende vaardigheden en de onderwerpen die daarbij aan bod komen.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.