Een initiatief van Malmberg

Handig: vragenlijsten schoolontwikkeling

vragenlijst ontwikkelingen binnen de school

Scholen zijn continu in ontwikkeling. Er zijn altijd dingen die beter kunnen en grote veranderingen kun je vaak beter stapsgewijs invoeren. Maar wat vinden we met zijn allen van die ontwikkelingen binnen de school? Om daarachter te komen, ontwikkelde het leerlab Leerling eigenaar leerproces van Leerling 2020 verschillende vragenlijsten voor iedere doelgroep binnen de school.

Leerling 2020: ‘Voor elke doelgroep binnen de school heeft het leerlab een set vragen opgesteld. De vragenlijst gaat in op hoe alle betrokkenen het onderwijs op school op dit moment ervaren en waar hun wensen voor de toekomst liggen. Voelen leerlingen zich eigenaar van hun leerproces? Wat verstaan docenten onder gepersonaliseerd leren? Wat vinden ouders belangrijk in het onderwijs van hun kind? De meting is geen beoordeling van de school of van collega’s, maar een manier om het gesprek over onderwijsontwikkeling te openen met alle betrokkenen.’

Vragenlijsten downloaden

Ben je benieuwd hoe de verschillende betrokken scholen de vragenlijsten ervaren en hoe ze ermee te werk gaan? Lees dan verder in het artikel Vragenlijst: In gesprek over je schoolontwikkeling. Liever meteen door naar de vragenlijsten? Je download ze hieronder:

Meer van Leerling 2020

We publiceren regelmatig artikelen over de projecten binnen de verschillende leerlijnen van Leerling 2020. Bijvoorbeeld over differentiëren met behulp van een portfolio, of over een gemakkelijke tool om de motivatie van leerlingen te meten. Ben je geïnteresseerd in gepersonaliseerde leerroutes? Lees dan eens verder over de checklist individuele leerroutes.

Onderzoekt jouw school hoe verschillende betrokkenen de veranderingen en ontwikkelingen binnen de school ervaren? Zo ja, op welke manier? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.