Een initiatief van Malmberg

Google’s elektronische leeromgeving: Google Classroom

Google lanceerde onlangs een nieuwe, gratis onderwijstool: Google Classroom. Het is een cloud-based leeromgeving waar Google-diensten als Drive, Docs, Gmail en Google Forms samen komen binnen één overzichtelijk dashboard. Het webbased systeem in beschikbaar voor iedereen met een Google Apps for Education-account.

Efficiënt
Met Google Classroom kunnen docenten opdrachten maken en delen, efficiënt feedback leveren op (individuele) resultaten en desgewenst communiceren met leerlingen – in groepjes of individueel. Docenten en leerlingen kunnen opmerkingen, vragen en commentaar bij werkdocumenten plaatsen: zowel in chat, tekst en gesproken berichten én in real-time. Dat zou bijvoorbeeld handig kunnen zijn bij groepsopdrachten of wanneer je merkt dat een leerling er tijdens het maken van de opdracht niet zelf uit komt. Ook zie je als docent welke leerlingen de opdracht al gemaakt hebben en wie nog bezig zijn. Een handige functie voor opdrachten tijdens de les maar ook om bij aanvang van de les alvast te checken of iedereen het huiswerk heeft gemaakt.

Een druk op de knop
Leerlingen kunnen op hun beurt de opdrachten en het huiswerk via Google Docs maken en het met een druk op de knop weer inleveren. De tool maakt bij iedere opdracht automatisch nieuwe mappen aan. Een map voor de docent en een persoonlijke map op de drive van iedere leerling. Het werk dat ze inleveren wordt vanzelf op de juiste plekken opgeslagen. Middels een persoonlijke opdrachtenpagina weten leerlingen precies wat ze al gedaan hebben, waar ze nog mee aan de slag moeten en hoe ze hun voltooide huiswerk en opdrachten gemaakt hebben. Bekijk het filmpje voor alle functionaliteiten.

Privacy
Google Classroom bevat geen advertenties en gebruikt geen content of gegevens van leerlingen voor reclamedoeleinden. Bekijk de privacy-pagina voor gedetailleerde informatie over privacy en dataopslag.

Ervaring?
Onderwijs van Morgen is benieuwd naar ervaringen van lezers. Welke elo gebruiken jullie op school? Wat zijn daar de voor- en nadelen van? Welke functionaliteiten mis je? En zou je overwegen om een tool als Google Classroom te gaan gebruiken? Om welke reden? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.