Een initiatief van Malmberg

Voorleesverhaal ‘De gelukssteen’

De gelukssteen - Jelle tennist met opa

Met opgetrokken knieën zit Jelle op de bank. Vanuit de keuken klinkt het geluid van een ouderwetse fluitketel. Zuchtend kijkt Jelle rond in de woonkamer, waar hij al zoveel jaren komt. Zijn ogen blijven even hangen bij het oude tennisracket aan de muur. Opa kan de mooiste verhalen vertellen over de tijd dat hij ooit Nederlands jeugdkampioen was. Dan kijkt Jelle automatisch naar de sporttas die hij bij binnenkomst op de grond heeft gezet. Het handvat van zijn eigen racket steekt er een stukje uit. Jelle zucht opnieuw. Dan gaat de deur van de woonkamer open en loopt opa binnen met in zijn hand een mok dampende thee.
‘Alsjeblieft, jongen’, zegt hij. ‘Dit helpt altijd goed tegen buikpijn.’
Opa geeft Jelle een glimlach.
‘En het helpt vast ook prima tegen de zenuwen.’
Jelle kreunt.
‘De tegenstander, tegen wie ik zo moet tennissen, is de nummer één van zijn club’, zegt Jelle. ‘Daar zou jij toch ook zenuwachtig van worden?’

Speciaal voor de Geluksmaand van Onderwijs van Morgen, schreef kinderboekenschrijver Judith Koppens een spannend voorleesverhaal over geluk tijdens een belangrijke wedstrijd. Zal Jelle de wedstrijd winnen? En helpt de gelukssteen van opa? Of helpt het als je vertrouwt op jezelf?

Als je het verhaal hebt voorgelezen, kun je met lessuggestie I napraten met de kinderen over geluk en vertrouwen. Met Lessuggestie II ga je zelf aan de slag en maken de kinderen hun eigen gelukssteen.

Om het voorleesverhaal te kunnen downloaden moet je aangemeld zijn.

Exclusief voor leden van Onderwijs van Morgen

Om onderstaande inhoud te bekijken heb je een account nodig. Heb je nog geen account? Maak er dan gratis een aan.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.