Een initiatief van Malmberg

Five-Minute Film Festival: inspirerende docenten


Er zijn ontelbaar veel redenen om het onderwijs in te gaan: de glimlach van leerlingen, een verschil willen maken binnen de maatschappij, de intellectuele uitdaging en noem maar op. Wat is uw motivatie om voor de klas te staan? Die vraag staat centraal in Edutopia’s video playlist ‘Inspirational Teachers’.

In de playlist op Edutopia staan zes inspirerende video’s die voor u als docent in het voortgezet de moeite waard zijn. Het is goed om zo nu en dan stil te staan bij uw motivatie om het onderwijs in te gaan. Komt uw motivatie van toen nog overeen met die van nu? Of is er in de loop der jaren iets veranderd? Laat u om te beginnen eens inspireren door de docenten in onderstaande video’s. Zij brengen het docentschap – ieder op hun eigen, persoonlijke manier – naar een hoger level:

  1. Teacher Chris Emdin Finding Ways to Make Math Fun (3:44)
  2. Ms. Reifler: Shelter from the Storm (3:39)
  3. David Hunter, Zombie-Based Learning (2:34)
  4. Meditation 4 Madmen – Kevin “Teach” Baas (4:53)
  5. Ahoy! Meet Nancy Davis, the Pirate Teacher (4:45)
  6. Wright’s Law: A Unique Teacher Imparts Real Life Lessons (11:58)

Bekijk de video’s afzonderlijk van elkaar op ga naar de playlist op YouTube. Welke video spreekt u het meeste aan? Waarom? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.