Een initiatief van Malmberg

Favoriete educatieve apps: georganiseerd het nieuwe jaar in


Om de zoveel tijd kun je er als onderwijsredactie niet omheen. De stortvloed aan educatieve apps die de lessen interessanter, makkelijker en soms zelfs leuker kunnen maken. In deze editie van ‘Favoriete educatieve apps’ ligt de focus niet op de dagelijkse lespraktijk maar op u als docent. In dit artikel komen namelijk apps aan bod waarmee u georganiseerd aan het nieuwe jaar kunt beginnen. Vult u de lijst verder aan met uw favorieten?

Clear: notities en to-do lijstjes
Op losse A4-tjes, servetjes of in een agenda…  Iedereen maakt notities en lijstjes. Maar waar stond het ook alweer? Veel mensen hebben moeite om al hun aantekeningen, hersenspinsels en to-do lijstjes op één plek te bewaren. Met behulp van Clear kunt u daar enige structuur in aanbrengen. Met deze app kunt u al uw notities en lijstjes op één plek bewaren. U kunt zo veel lijstjes creëren als u wilt. Daarnaast kunt u prioriteiten stellen door notities of tasks verticaal te swipen: iedere afzonderlijke taak wordt zo voorzien van een kleurcode die de urgentie aangeeft. Clear is een simpele en intuïtieve app; de overzichtelijke interface onderscheidt deze app van vergelijkbare applicaties.

LastPass: uw digitale kluis
Wachtwoorden: het noodzakelijk kwaad van de 21e eeuw. En dan nog maar te zwijgen over de steeds strenger wordende encryptie. Hoofdletters, kleine letters, tekens én cijfers… LastPass is een app – of eigenlijk een soort digitale, flink beschermde kluis – waarin u al uw wachtwoorden kunt bewaren. De app is met een wachtwoord beveiligd, waardoor u in het vervolg nog maar één wachtwoord hoeft te onthouden. Ook kunt u kiezen voor verschillende verificatie-opties om uw account nog beter te beschermen. Naast wachtwoorden kunt u er ook verschillende online-formulieren – zoals uw naam, adres en factuur- of verzendadres – in opslaan.

Pocket: de Pinterest voor alles
Pocket is in feite een soort ‘professionele’ Pinterest. De interface is wat netter en afbeeldingen worden gecombineerd met een titelpagina: zo weet u meteen waar een opgeslagen pagina over gaat. Pocket onderscheidt zich van vergelijkbare apps door de wijze waarop de opgeslagen content wordt weergegeven: alle artikelen worden namelijk omgezet in de vormgeving van de app. Ook kunt u zelf de lettergrootte aanpassen en naar voorkeur de achtergrondkleur aanpassen. Kortom: u past de content aan uw eigen voorkeuren aan. Indien gewenst kunt u items delen via sociale media of synchroniseren met andere apps, waaronder Evernote. Als u meerdere devices heeft dan synchroniseert de app automatisch de (nieuwe) inhoud. Daarnaast kunt u uw opgeslagen artikelen, filmpjes en andere content offline bekijken.

Journl: alles-in-één
Journl is een alles-in-één planner: u kunt verschillende lijstjes creëren, notities maken, weblinks opslaan, zowel een zakelijke als persoonlijke agenda bijhouden en documenten opslaan in afzonderlijke mapjes en formats. Alle activiteiten, lijstjes en mapjes zijn te delen met anderen. Zo kunt u zowel privé- als werkmappen creëren en gemakkelijk documenten delen. Let op: deze app is gratis uit te proberen. Wilt u de app blijven gebruiken dan betaalt u maandelijkse abonnementskosten (omgerekend ongeveer €6,50).

Welke app gebruikt u het liefst om uw zaken te organiseren? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

2 Responses

  1. Ik geef les aan groep 7 in het speciaal basisonderwijs en werk met 5 rekenniveaus variërend tussen groep 3 tot 7. Ik zet vaak de iPod touch in met apps om het rekenproces op niveau te stimuleren. UP rekenen +- is hierbij perfect! De leerlingen hebben ieder een eigen account en kunnen zelf hun niveau kiezen waar ze zich goed bij voelen. De app heeft ook een 80% goed regeling lees ik op hun site. Bij een fout antwoord wordt de volgende som makkelijker. Een aanvulling!

    Een leuk detail; in de app zit nauwelijks taal verwerkt, zo kan mijn Hongaarse leerling (net 3 maanden onderwijs) zich toch meten aan de klas, een kick!!

  2. Ik geef les aan groep 7 in het speciaal basisonderwijs en werk met 5 rekenniveaus variërend tussen groep 3 tot 7. Ik zet vaak de iPod touch in met apps om het rekenproces op niveau te stimuleren. UP rekenen +- is hierbij perfect! De leerlingen hebben ieder een eigen account en kunnen zelf hun niveau kiezen waar ze zich goed bij voelen. De app heeft ook een 80% goed regeling lees ik op hun site. Bij een fout antwoord wordt de volgende som makkelijker. Een aanvulling!

    Een leuk detail; in de app zit nauwelijks taal verwerkt, zo kan mijn Hongaarse leerling (net 3 maanden onderwijs) zich toch meten aan de klas, een kick!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.