Een initiatief van Malmberg

Extra onderwijstips: zet nu in je agenda!

onderwijstips

Maandelijks selecteert OVM de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. De aankomende maanden is er echter zo veel te doen dat we er een extra artikel aan wijden. Deze drie events wil je niet missen! Heb jij ook nog een goede tip? Laat het ons dan weten.

Amnesty International Docentendag

Docentendag | 4 oktober | Het Amnesty-huis, Amsterdam
Verhalen prikkelen, inspireren en leerlingen activeren. Een goed verhaal stimuleert het empathisch vermogen en brengt leerlingen in beweging. Tijdens deze docentendag staan daarom verhalen centraal: leer hoe je zelf verhalen kunt inzetten in de klas en maak kennis met de persoonlijke verhalen van dappere jongeren uit de hele wereld. Tijdens de docentendag ga je aan de slag met storytelling en krijg je in de workshops (digitale) werkvormen aangereikt om met verhalen het verschil te maken. De dag is geschikt voor docenten van voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

De Maand van de Geschiedenis

Themamaand | oktober | landelijk
De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht. In oktober 2019 staat het thema Zij/Hij centraal. Ga gauw naar de agenda en bekijk het programma! Benieuwd wat er te doen is voor jonge kinderen? Selecteer dan eerst ‘kid-friendly’.

De Week van het Nederlands

Themaweek | 5-12 oktober | landelijk
Tijdens De Week van het Nederlands worden het belang en de mogelijkheden van de Nederlandse taal onder de aandacht gebracht. Van taalspelletjes tot debatten en van workshops tot congressen. Zo staat het Onze Taal-congres ‘Moedertaal – de taal van je leven’ volledig in het teken van, jawel, je moedertaal. Hoe leer je die aan? Wat hoor je erover op school? Hoe zit het met streektalen, meertaligheid en migratie? Met vergeten en herinneren? In een afwisselend programma vol lezingen, optredens, columns en discussies komt het allemaal voorbij.

Heb jij nog een onderwijstip die in dit rijtje niet mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.