Een initiatief van Malmberg

Een robot voor de klas?

Robot Tobor staat op deze basisschool voor de klas

Op een basisschool in Hoogwoud staat niet alleen een leerkracht, maar ook een robot voor de klas. Wat betekent dit voor de rol van de leerkracht? En hoe kan de robot worden ingezet ter optimalisering van het leerproces? Daarover kom je meer te weten in deze videopodcast van Kennisnet.

Zo’n robot voor de klas is natuurlijk high tech, maar is daarnaast ook nog eens hartstikke handig én relevant. De robot assisteert, fungeert als studieobject en leert kinderen om problemen in kleine stapjes op te lossen – oftewel; computational thinking. De St Wulfram basisschool in Hoogwoud schafte de robot van robotsindeklas.nl aan om leerlingen te leren programmeren, maar inmiddels wordt hij op nog veel meer manieren ingezet.

Concrete toepassing

De robot wordt op ingezet van groep 1 tot en met groep 8. In het eerder op Kennisnet verschenen artikel Computational thinking aanleren door robot in de klas lees je hoe de school robot Tobor concreet inzet in iedere klas. In onderstaande videopodcast (duur: ca. 30 minuten) zie hoe je robot werkt en praat Kennisnet met de leerkracht en de medeoprichter van robotsindeklas.nl over het werken met Tobor in de klas.

Lees ook: Leren in het po van én met een robot

Heb jij al ervaring met het leren van en met robots in de klas? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.