Een initiatief van Malmberg

Earth School: duurzaamheid in je les

Hoe kun je onnodig waterverbruik tegengaan? Wat zijn de gevolgen van grootschalige boskap? Je ontdekt het met je klas in Earth School, een Engelstalige onlineomgeving vol leerzaam videomateriaal en leuke opdrachten. Earth School is een speelse manier om leerlingen van 5 tot 18 jaar bewust te maken van duurzaamheid en de kwetsbaarheid van de aarde.

30 dagen op avontuur met Earth School

Het milieuprogramma van de Verenigde Naties, UNEP, ontwikkelde het lesprogramma samen met TED-Ed, de educatietak van TEDx. In 30 dagen leren kinderen over de aarde en duurzaamheid. Elke aflevering bestaat uit videomateriaal en een leuke quiz.

De onderwerpen zijn actueel en spreken kinderen aan: zo zoeken ze bijvoorbeeld uit welke materialen er in een smartphone zitten. Ook leren ze hoe wolken aan hun naam komen. En hoe groot de oceaan is.

Het lesprogramma richt zich op kinderen van 5 tot 18 jaar. Maar omdat het programma volledig Engelstalig is, is het voor kinderen tot een jaar of 9 moeilijker te begrijpen.

Duurzaamheid in de klas

Digitale lesprogramma’s passen helemaal in deze tijd. En duurzaamheid is een thema dat wereldwijd leeft, juist onder kinderen. Om die redenen hebben ruim dertig organisaties hun kennis in één lesprogramma gebundeld. Onder meer het Wereld Natuur Fonds, National Geographic en de BBC werkten mee aan Earth School.

Alle dertig afleveringen kun je bekijken via ed.ted.com/earthschool

Heeft jouw klas Earth School gevolgd? Deel jullie ervaringen via onderstaand formulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.