Een initiatief van Malmberg

E-book Examen 2014 door TalentenAcademie van SVO|PL

De eindexamens staan weer voor de deur. Om leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun voorbereidingen, maakt scholengemeenschap SVO|PL ieder jaar een E-book. Het E-book Examen 2014 staat net als voorgaande jaren tjokvol tips en trucs, handige links naar apps en andere online hulpmiddelen en studiemethoden. Zowel in het algemeen als vakspecifiek.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Je bij www.examen.nl toegang krijgt tot samenvattingen van de examenvakken, gemaakt door docenten van andere scholen? Je moet dan wel eerst even een VIP-account aanmaken. Ook kun je via het forum vragen stellen aan een online vakdocent.
  • Podio een ontzettend handige tool is om al je studiemateriaal op een centrale plek op te slaan? Maak bijvoorbeeld een werkruimte aan met een paar klasgenoten. Zo kunnen jullie gemakkelijk bronnen – zoals video’s, documenten, podcasts en handige websites – met elkaar delen.
  • Je op ExamenOverzicht samenvattingen vindt die door studenten zelf zijn gemaakt en vervolgens door docenten waar nodig zijn aangevuld? Voor de eindexamens van HAVO en VWO kun je hier samenvattingen van de examenstof vinden, die je voor minder dan een tientje per vak kunt bestellen.
  • Je met The Pomodore Technique doelgericht kunt studeren zonder jezelf uit te putten? Het is een techniek waarmee je jezelf zowel dwingt om te leren als om pauze te nemen. Na vier blokken van 25 minuten met telkens een pauze van vijf minuten tussendoor, verdien je een langere pauze.

Download voor meer of vakspecifieke tips, trucs en links het E-book. En: geef de tip door aan je leerlingen. Welke gouden tip heb jij je leerlingen dit jaar meegegeven? Deel het met ons via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.