Een initiatief van Malmberg

Download: de vergaderdobbelsteen

Download nu de vergaderdobbelsteen

Soms kom je online iets tegen wat je gewoon moet delen. De vergaderdobbelsteen van Klasse.be is zoiets. Superhandig en nog leuk om te gebruiken ook. Want zeg nu zelf, we onderdrukken toch allemaal weleens de verveling tijdens die oeverloze vergaderingen? 

In de perfecte wereld zou iedere vergadering zinvol en to the point zijn. Helaas is de praktijk een stuk weerbarstiger. Het lukt lang niet altijd om alle onderwerpen die op het programma staan te behandelen en soms is überhaupt niet helemaal duidelijk waarom je precies met elkaar rond de tafel gaat.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Om die reden is het een goed idee om voor iedere vergadering een voorzitter aan te stellen. Maar verantwoordelijk voor een goed verloop van het gesprek? Dat ben je uiteindelijk met zijn allen. De vergaderdobbelsteen sluit op een lichtvoetige en doeltreffende manier aan bij die gedeelde verantwoordelijkheid. Rol hem bij aanvang van iedere vergadering over de tafel en kijk welk aandachtspunt jullie deze keer met zijn allen aanpakken. Werkt hoor!

Heb jij de vergaderdobbelsteen al gebruikt? Of heb je een andere tip m.b.t. effectief vergaderen? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.