Home » De Boekenweek in de klas

De Boekenweek in de klas

Van 25 maart tot en met 2 april is het tijd voor de Boekenweek 2017 – Voor veel vo- en mbo-scholen de ideale aanleiding om extra aandacht te besteden aan literatuur. Om docenten daarmee op weg te helpen, ontwikkelde de organisatie een speciale website en docentenhandleiding.

 

Het thema van de Boekenweek 2017 is ‘Verboden vruchten’ en de boekenweekauteurs zijn Herman Koch en Connie Palmen. Deze zwaargewichten van de Nederlandse literatuur zijn gedurende de hele week door het hele land te bewonderen, maar vormen ook het lijdend voorwerp van de educatieve website en de speciaal ontwikkelde docentenhandleiding. De website bestaat uit zeven lesblokken en in de docentenhandleiding vind je nadere uitleg en praktische lestips en -suggesties. De blokken waaruit het lesprogramma bestaat, zijn: 

  • Blok 1: Boekenweek
  • Blok 2: Boekenweek Live!
  • Blok 3: Vlogs
  • Blok 4: Herman Koch
  • Blok 5: Geschenk
  • Blok 6: Tips
  • Blok 7: Kort verhaal

Tips en suggesties?

Benieuwd naar alle lestips? Bezoek dan gauw de educatieve website en vergeet niet de docentenhandleiding te downloaden. Bij ieder blok staat precies de tijd vermeld die het onderdeel in beslag neemt en daarnaast is het mogelijk om de blokken naar eigen inzicht en voorkeur af te wisselen – al dan niet binnen hetzelfde lesuur. OVM is benieuwd naar de wijze waarop jij in de klas aandacht besteed aan de Boekenweek en aan literatuur in het algemeen, dus:

Heb je een interessante of leuke tip met betrekking tot deze thema’s? Laat dan een reactie achter via onderstaand reactieformulier. Wellicht nemen we je suggestie mee in een volgend artikel over literatuuronderwijs in het vo en het mbo.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.