Een initiatief van Malmberg

De Boekenweek in de klas

Boekenweek op school

Van 25 maart tot en met 2 april is het tijd voor de Boekenweek 2017 – Voor veel vo- en mbo-scholen de ideale aanleiding om extra aandacht te besteden aan literatuur. Om docenten daarmee op weg te helpen, ontwikkelde de organisatie een speciale website en docentenhandleiding.

 

Het thema van de Boekenweek 2017 is ‘Verboden vruchten’ en de boekenweekauteurs zijn Herman Koch en Connie Palmen. Deze zwaargewichten van de Nederlandse literatuur zijn gedurende de hele week door het hele land te bewonderen, maar vormen ook het lijdend voorwerp van de educatieve website en de speciaal ontwikkelde docentenhandleiding. De website bestaat uit zeven lesblokken en in de docentenhandleiding vind je nadere uitleg en praktische lestips en -suggesties. De blokken waaruit het lesprogramma bestaat, zijn: 

  • Blok 1: Boekenweek
  • Blok 2: Boekenweek Live!
  • Blok 3: Vlogs
  • Blok 4: Herman Koch
  • Blok 5: Geschenk
  • Blok 6: Tips
  • Blok 7: Kort verhaal

Tips en suggesties?

Benieuwd naar alle lestips? Bezoek dan gauw de educatieve website en vergeet niet de docentenhandleiding te downloaden. Bij ieder blok staat precies de tijd vermeld die het onderdeel in beslag neemt en daarnaast is het mogelijk om de blokken naar eigen inzicht en voorkeur af te wisselen – al dan niet binnen hetzelfde lesuur. OVM is benieuwd naar de wijze waarop jij in de klas aandacht besteed aan de Boekenweek en aan literatuur in het algemeen, dus:

Heb je een interessante of leuke tip met betrekking tot deze thema’s? Laat dan een reactie achter via onderstaand reactieformulier. Wellicht nemen we je suggestie mee in een volgend artikel over literatuuronderwijs in het vo en het mbo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.