Een initiatief van Malmberg

Dag van de leraar: superkracht in de spotlights!

Op 5 oktober is het weer de Dag van de Leraar. Een mooi moment om je even te laten overstelpen met complimenten, cadeautjes en knutselwerkjes. Het is daarnaast ook hét moment om te ontdekken wat voor geweldige mensen er om jou heen voor de klas staan!

Wat is jouw superkracht voor de toekomst?

Malmberg heeft tijdens de Nationale Onderwijsweek aan leraren gevraagd om hun visie op de toekomst te geven. Dat heeft geleid tot een aantal inspirerende verhalen en geweldige ideeën. Ook zo benieuwd hoe jouw collega’s naar de toekomst kijken? We zetten superkrachten in de spotlights op Malmberg.nl.

‘De wereld gaan zien als één groot klaslokaal. Vaardigheden en kennis om je later als beroepsoefenaar staande te houden en te ontwikkelen (maar je ook te gaan onderscheiden) haal je niet uit (enkel) binnen de muren van een klaslokaal. Nee, die haal je uit de wereld om je heen. Empathie tonen, flexibel kunnen inspringen op plotse veranderingen, doorzetten, creatief moeten zijn, samen met vreemde mensen complexe of uitdagende problemen oplossen, enz. Een avontuurlijke vorm van onderwijs!!’
Toekomstdroom van Jeroen Scheffer, CIOS Haarlem, Nova College

Doordromen met je klas

Wil je op de Dag van de Leraar verder dromen over de toekomst? Doe dat dan samen met je klas. We hebben droomkaartjes gemaakt die je kunt gebruiken om de creativiteit van je leerlingen langs verschillende onderwerpen te laten zwermen. Waar zouden ze les willen krijgen? Heeft het klaslokaal van de toekomst nog wel een dak? Welke vakken worden er gegeven? Wat zouden ze willen leren?

Met de droomkaartjes betrek je de klas actief bij de toekomst van het onderwijs. Je zult ongetwijfeld versteld staan van de creativiteit. Download de gratis droomkaartjes.

 

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.