Een initiatief van Malmberg

Boekenweek van Jongeren

auteurs-3pak-jongerenboekenweek

Ook dit jaar gaat Malmberg weer samenwerken met het CPNB tijdens de Boekenweek van Jongeren. De auteurs van 2021 zijn bekend! Splinter Chabot en Khalid Boudou en graphic novelmaker Aimée de Jongh schrijven voor 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren, drie korte verhalen die jongeren aanspreken.

Jongeren krijgen vaak te horen dat ze meer moeten lezen. Maar wat wil je nu écht lezen als je tussen de 15 en 18 jaar bent? Dat kunnen jongeren goed zelf beslissen. Dit jaar bepalen jongeren daarom hoe hun Boekenweek eruit ziet: een Boekenweek van Jongeren. Via sociale media, een online panel en school helpen ze beslissingen te nemen. Zodat zij straks tegen andere jongeren kunnen zeggen: dit wil jij lezen!

Boekwinkels, bibliotheken en scholen geven tijdens de Boekenweek van Jongeren ruim honderdduizend exemplaren van 3PAK gratis weg aan leerlingen in de bovenbouw, van (v)mbo tot vwo. De Boekenweek van Jongeren is dit jaar van 17 t/m 26 september. Literatour, de tournee van verschillende auteurs langs scholen, vindt plaats van 14 t/m 18 februari 2022.

Boekentips! Het Beste Boek voor Jongeren

Het Beste Boek voor Jongeren wordt ieder jaar uitgereikt om de aandacht te vestigen op goede en leuke boeken, geschikt voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. De prijs bekroont boeken van hoge kwaliteit die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en die zo het leesplezier aanwakkeren.

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Deze tien zijn door een vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Het is dan aan een jury van jongeren om deze tien titels te lezen en te bepalen welk boek het beste is.

Genomineerden

  • Confrontaties – Simone Atangana Bekono (Lebowski)
  • Strovuur – Gerwin van der Werf (Atlas Contact)
  • Bart – Ap Dijksterhuis (Prometeus)
  • Auxiety – Dieuwertje Heuvelings (Das Mag)
  • Confettiregen – Splinter Chabot (Spectrum)
  • Stilte heeft een eigen stem – Ruta Sepetys (Luitingh-Sijthoff)
  • Erebos ontwaakt – Ursela Poznanski (Lemniscaat)
  • Op het geniale af – Benedict Wells (Meulenhoff)
  • Rosie Jack – Mel Darbon (Blossom Books)
  • De ballade van slangen en zangvogels – Suzanne Collins (Van Goor)

Meer informatie:

boekenweekvanjongeren.nl

Artikel: Boekenweek van Jongeren

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.