Een initiatief van Malmberg

Boekenruil op school

Misschien ken je de kledingkettingruil al; je ontvangt een tas met kleding, haalt er iets uit wat je leuk vindt en stopt er zelf een kledingstuk in dat je niet meer draagt. Daarna gaat de tas naar een ander.  Het initiatief is ontstaan in Amsterdam tijdens de tweede lockdown om kleding te kunnen ruilen en tegelijkertijd contact te krijgen met anderen in de buurt. Kledingruilfeestjes konden immers niet doorgaan. De kettingruil is zo’n succes dat het nu landelijk wordt ingezet.

Boekenkettingruil

Deze kettingruil is een spannende manier om het lezen onder de kinderen te bevorderen. Bijna ieder kind heeft wel een of meer boeken thuis liggen die hij of zij niet meer leest. Om te starten laat je een paar kinderen boeken in een tas doen. De tas gaat vervolgens naar een ander kind in de klas. Die neemt de tas mee naar huis, haalt er een boek uit en vult de tas weer aan met een ander boek. Zo laat je de tas rondgaan tot ieder kind een of meer nieuwe boeken heeft om te lezen.

Wil je het lezen in de zomervakantie stimuleren, spreek dan met de ouders af dat de tas tijdens de zomervakantie doorgegeven wordt.

Meer tips? Lees ook:

 

Heb je al eens een boekenruil gedaan? Geef je ervaring en tips mee aan collega’s via het reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.