Een initiatief van Malmberg

Bloggen over het onderwijs

Bloggen is een goede manier om gedachten en ideeën te delen met de rest van de wereld. Over ieder onderwerp, hoe niche ook, zijn duizenden blogs te vinden. Zo ook over onderwijs. In Nederland hebben we bijvoorbeeld de bekende EDU-bloggers, maar ook individuele bloggers vinden steeds vaker hun weg op het chaotische web.

Bloggen over het onderwijs is in veel opzichten inherent aan het docentschap. Docenten weten waar ze het over hebben. Zij hebben te maken met de dagelijkse lespraktijk. De plek waar visies en ideeën over ontwikkelingen binnen het onderwijs uiteindelijk samenkomen. Als docent ben je in het bezit van een gezonde dosis betrokkenheid. Een passie. De interessante en inspirerende blogs en columns die wij dagelijks voorbij zien komen, zijn daar het levende bewijs van.

Toch blijft het soms goed zoeken. Het is zo’n chaos op het internet, dat een interessante blog niet altijd de aandacht krijgt die ze verdient. Daarom wil Onderwijs van Morgen – met ruim 20.000 unieke bezoekers per maand – die content op een breder platform presenteren. Ideeën die de moeite waard zijn kunnen wat ons betreft niet genoeg aandacht krijgen.

Wil jij je eigen column of blog publiceren op OVM?

Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar renee.conradi@malmberg.nl. Het maakt niet uit of je dagelijks, wekelijks of eens in de zoveel tijd blogt. Het kan namelijk ook zo zijn dat je één blog hebt die je graag deelt.

Blog je zelf niet, maar volg je wel een aantal interessante blogs?

Laat ons via onderstaand reactieformulier weten welke blogs jij graag op OVM ziet verschijnen. Dan regelen wij de rest. Wie weet zie jij je favoriete columns en blogs dan terug op de grootste onderwijsblog van Nederland!

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

16 Responses

 1. Ik ben docent Frans. Ik wil graag blogs volgen over het onderwijs : leerstijlen en vakdidactiek | projectonderwijs | differentiatie | jongerencultuur | social media i, ICT/nieuwe media in de klas | trends | mediawijsheid | internationaal onderwijs.

  Alvast bedankt
  Fatima Zidouh

 2. Sinds kort houd ik ook een blog bij over het onderwijs genaamd Onderwijs en Opvoeding in Beeld (OOBeeld). Interessante onderzoeken, mediaberichten etc. worden bijna dagelijks gepost op het blog waardoor de leden dagelijks op de hoogte blijven van de laatste veranderingen. OOBeeld is te volgen op Facebook, Twitter en http://www.oobeeld.blogspot.com

 3. Hartelijk dank voor alle reacties, ook via Twitter. Er is helaas enige verwarring dat OVM op eigen titel de blogs zou willen plaatsen. Dat is uiteraard niet het geval. We willen alle edubloggers de mogelijkheid bieden zijn/haar mening, visie op het onderwijs breder te verspreiden. Alle blogs worden gepubliceerd op naam van desbetreffende blogger.

 4. Maltha Studiecoaching is al ruim 31 jaar actief in het onderwijs. Wij merken bij ons dat ouders, leerlingen en docenten behoeften hebben aan informatie over bijvoorbeeld ADHD bij je kind, studietips voor de leerling in de vakantie of over examenvrees. Wij bieden een informatief BLOG hierover: http://malthastudiecoaching.nl/blog/

 5. Naast al het gemopper over verkeerd beleid, werkdruk en probleemleerlingen is het ook fijn om stil te staan bij de pareltjes uit het onderwijs. Wat mij betreft zijn dat de momenten van echt contact met leerlingen.
  In mijn lessen muziek en levensbeschouwing kom ik die elke dag tegen. Daarover schrijf ik een blog op johanvoordeklas.wordpress.com

 6. Naast al het gemopper over verkeerd beleid, werkdruk en probleemleerlingen is het ook fijn om stil te staan bij de pareltjes uit het onderwijs. Wat mij betreft zijn dat de momenten van echt contact met leerlingen.
  In mijn lessen muziek en levensbeschouwing kom ik die elke dag tegen. Daarover schrijf ik een blog op johanvoordeklas.wordpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.