Een initiatief van Malmberg

Beter leren met Leertip-boekjes

Veel kinderen worstelen met de vraag hoe ze het beste kunnen leren. Mijn conclusie is dat alle leerlingen anders zijn … Vandaar dat ik op het idee kwam om alle leertips te bundelen en er een boekje van te maken, helemaal gericht op de leerling. Het zijn er inmiddels veel, dus er zit voor iedereen wel een geschikte leertip tussen.

Evelien Helmers is remedial teacher. Ze was 20 jaar leerkracht in het basisonderwijs. En sinds 5 jaar werkt ze als leerspecialist in het voortgezet onderwijs.

Jaar in jaar uit zie ik veel leerlingen worstelen met dezelfde vragen:
• Hoe moet ik dat leren?
• Wanneer leer ik dat dan?
• Hoe pak ik het aan?
• Wat heb ik nodig om dat te onthouden?
• Hoe werkt dat bij mij?

Goed starten in het voorgezet onderwijs

Het Leertip-boekje is ideaal voor leerlingen van groep 8 die de stap naar het voortgezet onderwijs gaan zetten en zo goed mogelijk willen starten. Of juist voor leerlingen in het vo die moeite hebben met het plannen van al hun huiswerk en de hoeveelheid leerstof die wordt behandeld en getoetst.

Ook geschikt voor mbo

Maar deze leertips zijn zeker ook geschikt voor studenten in het mbo, die ineens zelf verantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Daarbij moeten ze bijvoorbeeld bepalen hoe ze optimaal nieuwe kennis kunnen verwerven en hoe ze deze het beste kunnen opslaan in hun brein.

Nog leuker: gepersonaliseerde boekjes

De boekjes zijn in kleur, 44 pagina’s dik, en kosten € 4,95 per stuk. Je kunt de boekjes laten personaliseren, bijvoorbeeld met een eigen foto, logo en huisstijl van de school.

Alvast 5 tips

Download de gratis poster en alvast de de eerste 5 leertips. Meer informatie over de Leertip-boekjes vind je op eveleren.nl.

Heb jij nog handige leertips? Laat het weten via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.