Een initiatief van Malmberg

Bestel nu je lespakket voor De Nationale Voorleesdagen 2021

Hugo de Jonge leest voor - Nationale Voorleesdagen - Onderwijs van Morgen

Doet jouw school ook ieder jaar weer mee met De Nationale Voorleesdagen en de andere activiteiten van het CPNB? Dan is er goed nieuws, want vanaf nu kunnen de lespakketten voor de kinderboekcampagnes CPNB – zoals De Nationale Voorleesdagen, de Kinderboekenweek en de Nederlandse Kinderjury – weer worden besteld. Je bestelt alles in één keer voor schooljaar 2020-2021.

De Nationale Voorleesdagen vinden van 20 tot en met 30 januari 2021 voor alweer de achttiende keer plaats. Met deze campagne wil Stichting Lezen het voorlezen stimuleren aan kinderen die nog niet kunnen lezen of net hebben leren lezen. Met de voorleesdagen benadrukt de stichting de voordelen van het (voor)lezen en het positieve effect hiervan op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Lokale helden lezen voor

De Nationale Voorleesdagen gaan zoals ieder jaar van start met Het Nationale Voorleesontbijt. Bekende Nederlanders lezen voor om te laten zien dat voorlezen belangrijk is. Daarnaast worden in bibliotheken en op basisscholen door het hele land voorleesontbijtjes gehouden. Lokale helden, zoals politieagenten en burgemeesters, komen dan voorlezen aan de kinderen. Ook jouw school kan zich hiervoor aanmelden.

#ikleesthuis

De lessen van de Nationale Voorleesdagen zijn gemaakt bij de Prentenboek Top 10. Deze boeken worden gekozen door een jury van jeugdbibliothecarissen en hebben naast een goed verhaal en mooie illustraties ook voldoende aanknopingspunten voor interactie met kinderen. Deze boeken zijn ook geschikt om thuis voor te lezen, nu kinderen thuis zijn komen te zitten door het coronavirus. Voorlezen stimuleert namelijk niet alleen de taalvaardigheid. Het zorgt in deze bizarre tijd ook voor een fijn, knus moment tussen ouder of opvoeder en kind.

Wil je meer voorleestips?

Lees dan het eerder op OVM verschenen artikel 5 voorleestips voor de nationale voorleesdagen 2020.

Doe jij mee met De Nationale Voorleesdagen? Of heb je goede boekentips om uit voor te lezen? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.