Een initiatief van Malmberg

5 tips voor een ontspannen meivakantie

Het zonnetje breekt steeds vaker door, de temperatuur stijgt. Dat betekent maar één ding: de meivakantie staat voor de deur! Tijd om even afstand te nemen van alle drukte in de klas en om echt te ontspannen. Met deze tips kom je even helemaal tot jezelf.

1. Ga naar buiten en beweeg

Buitenlucht en bewegen: een bewezen tegengif voor stress. Ga daarom deze meivakantie lekker naar buiten om te wandelen. Er zijn tal van mooie wandelroutes waarbij je onderweg perfect kunt uitrusten met een gezellige high tea of lunch. Natuurmonumenten heeft alvast de mooiste wandelroutes voor je uitgezocht.

2. Maak je hoofd leeg

Kun je je werk niet helemaal loslaten? Opeens een ‘to do’-taak of idee voor die ene les in je hoofd? Schrijf de punten op of stuur jezelf een e-mail. Zo kun je je werk direct weer loslaten en verder met ontspannen. Als je weer aan het werk bent, pak je de punten er gemakkelijk bij.

3. Geniet mindful van de kleine dingen

Op een drukke werkdag heb je geen oog voor die bloeiende bloem of het gevoel van de zon op je gezicht. Doe dat eens anders in je vakantie. Geniet aandachtig van kleine dingen, zoals een knuffel of een mooie zonsondergang. Sta even stil en ontspan. Mindfulness is daarnaast niet alleen in de vakantie ontspannend, ook als je weer voor de klas staat helpt het je om rustig te blijven. Lees meer over mindfulness in het artikel op Onderwijs van Morgen: Ontdek mindfulness voor minder stress en méér zelfvertrouwen voor de klas.

4. Probeer eens yoga of meditatie

Tijd voor jezelf vinden is soms best een uitdaging. Gebruik daarom wat vakantietijd om eens ontspanningsoefeningen, yoga of meditatie te doen. Door bewust te ademen en te bewegen kom je even helemaal los van je drukke werk. Het is ook nog eens supergoed voor je. Wie weet doe je inspiratie op voor een yogales in de klas. In het artikel ‘Yoga in de klas: hersenhelften in balans’ lees je hier meer over.

5. Ontspan met het gezin

Heb je (kleine) kinderen? Dan kan ontspannen in de vakantie wat lastiger zijn. Maar hebben de kinderen het naar hun zin, dan geldt dat vaak ook voor jou. Ga daarom lekker met de kinderen op stap. Ga samen knuffelen met lammetjes, klimmen en klauteren in een klimpark of gewoon lekker zwemmen. Kidsproof tipt je de leukste uitjes per regio.

Heb jij ook tips om echt te ontspannen in de meivakantie? Laat het ons weten via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.