Een initiatief van Malmberg

5 tips tegen online pesten

Online pesten

Van het via sociale media verspreiden van een roddel tot aan het verspreiden van een schadelijk filmpje of een foto… Online pesterijen komen steeds vaker voor en de gevolgen ervan zijn vaak niet te overzien. Het is dan ook essentieel om als leerkracht of docent maatregelen te nemen als je denkt dat online pesten in een klas voorkomt.

Om schoolleiders en docenten hierin te ondersteunen, zet het initiatief Veiliginternetten.nl vijf tips tegen online pesten op een rij.

5 tips tegen online pesten

  1. Anti-pestprogramma gebruiken
  2. Meldknop.nl browserbutton installeren op schoolcomputers
  3. Maak gebruik van bestaande lespakketten
  4. Organiseer een theateravond
  5. Zoek meer informatie

Bezoek Veiliginternetten.nl voor het complete artikel met daarin een uitgebreide toelichting bij iedere tip. Op onderwijsvanmorgen.nl vind je meer artikelen die kunnen helpen:

Wat doe jij om het online pesten van en tussen leerlingen tegen te gaan? Deel je tips en suggesties via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.