Onderwijs Ontzettend bedankt Henk Witteman

Ontzettend bedankt Henk Witteman
O

Op 26 februari 2008 verscheen het eerste artikel op Onderwijsvanmorgen.nl. De auteur: Henk Witteman. 83 bezoekers hadden we die laatste dagen van februari en dat vonden we al heel wat. En kijk nu eens: gemiddeld 20.000 bezoekers per maand! Dat Onderwijsvanmorgen.nl in vier jaar tijd is uitgegroeid tot dé meest succesvolle onderwijsblog van Nederland, is mede aan Henk te danken. Hij schreef bijna honderd artikelen en hij was nooit te beroerd om uitgebreid te reageren op de vele reacties. Nog steeds worden zijn artikelen over ‘vreemde-taal-verwerving’, ‘leerstijlen’ en niet te vergeten ‘het puberbrein’ regelmatig gelezen.

Zijn eerste artikel in 2008 ging over de toekomst van het onderwijs. Nu, vier jaar later, sluit hij daar ook mee af. De cirkel is rond. Vier jaar lang inspirerende artikelen van hoog niveau. Keer op keer. Het wordt tijd voor wat welverdiende rust.

Henk: heel, héél veel dank voor de schat aan didactische kennis die je met ons en met alle lezers hebt gedeeld! Dank voor je bijzondere passie voor het onderwijs: een passie die zo aanstekelijk werkt en zoveel mensen in beweging zet. En vooral ook bedankt voor je enorme betrokkenheid bij Onderwijsvanmorgen.nl, zowel voor als achter de schermen. 

Kortom, namens de hele redactie en ongetwijfeld ook namens al je trouwe lezers: onzettend bedankt!

12 REACTIES

 1. Mooiere woorden kan ik niet bedenken!
  Bedankt Henk voor alle leerzame artikelen! Het gaf stof tot denken en de reacties waar op zich ook weer leerzaam. Jouw artikelen en de reacties erop deden mij vaak denken: “van die kant kan je het ook bekijken”. Waardevol!
  Het gaat je goed Henk en geniet van de rust.

 2. Henk,
  Dank voor deze laatste woorden; je hebt een deel van de Nederlandse onderwijsprovincie goed bezig gehouden!
  Gr.coen

 3. Waarde Henk, Hartelijk dank voor je leerzame artikelen en voor alle andere bijdragen die je leverde en nog levert aan de verdere ontwikkeling van goed onderwijs. Het ga je goed! Hendrik

 4. Dank voor uw artikelen en jammer dat u stopt!
  Helaas gaat u ons niet meer inspireren mbt uw visie tot het Onderwijs

 5. Geachte heer Witteman – Met enkele collega’s besprak ik regelmatig uw artikelen. Wij vinden het bijzonder spijtig dat u ermee stopt. Ze waren stuk voor stuk inspirerend en hebben zeker bijgedragen aan een evidence-based toepassing van leertheorieën. Onze directie heeft toegezegd u voor het einde van dit schooljaar uit te nodigen voor een lezing over leerstijlen.Wij hopen dat u hiertoe bereid bent.

 6. é@Renée Conradi. Beste Renée, met je komst als redacteur heb je meteen een stempel gedrukt op onderwijsvanmorgen. Als vertrekkende redacteur keek ik natuurlijk nieuwsgierig over je schouder mee met al hetgeen je ging neerzetten. Ik kan je zeggen dat dit beslist niet tegen viel, of liever nog ik voelde dat er een nieuwe, verfrissende wind ging waaien door de burelen van OVM. Je stapte meteen de moderne tijd binnen. Voor mij was het duidelijk: Hier stapte een digital native binnen in een wereld gedomineerd door lieden als ik die hoogstens digital immigrants kunnen worden genoemd en soms ook digital nitwits. Ik kan je een boek aanraden die de brug kan slaan tussen die nieuwe wereld en de oude. Lees “A whole new mind”van Daniel H. Pink met als subtitle “Why right-Brainers will rule the future: Aan je artikelen te zien ben je zo’n right-brainer. Je hebt fantasie, ziet grote lijnen en maakt een inspirerende indruk. Mijn advies: lees veel en pas je kennis toe in artikelen. Dan integreert deze goed. Ik weet dat ik nu spreek in de woorden van een van onze gewaardeerde voorgangers: Corinne Nederlof. Het ga je goed, Renée. Wees ervan verzekerd dat ik je zal blijven volgen. Groet, Henk

 7. Beste Henk,

  Ja, je hebt gelijk, Renee is een aanwinst. Ik hoop dat zij ook na haar stage een mooie tijd krijgt bv bij OVM. Fris en uitdagend zijn haar artikelen.

 8. Bedankt dr. Witteman. Ik heb u steeds gevolgd. Ik heb begrepen dat u op een andere site verder gaat om ouders te informeren. Ik blijf u daarom volgen. Succes ermee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Van patatgeneratie tot prestatiegeneratie

Wat is het verschil tussen generatie Einstein, prestatiegeneratie, patatgeneratie en generatie Z? Het overzicht is zoek, nooit eerder zijn er zoveel verschillende benamingen geweest...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...