Home » Onderwijstips oktober 2018

Onderwijstips oktober 2018

Maandelijks selecteert OVM de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. Met deze maand onder meer de literaire jongerenprijs De Inktaap, het 6e Nationale Docentencongres Biologie en het fantastische boek Een luizenbaan. Zit er iets voor jou tussen? Laat het ons weten!

6e Nationale Docentencongres Biologie

Congres | 9 november | Burgers’ Zoo, Arnhem
Na vijf succesvolle edities organiseert Malmberg op vrijdag 9 november 2018 het 6e Nationale Docentencongres Biologie voor docenten Biologie en Biologie Verzorging in het voortgezet onderwijs. Kom deze dag naar Burgers’ Zoo in Arnhem en laat je tijdens het dagvullend programma inspireren door toonaangevende sprekers zoals Stephan van Duin en Patrick van Veen. Bezoek de congrespagina voor meer informatie en meld je aan!

De Inktaap 2019

Literaire jongerenprijs
De Inktaap is dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Vanaf september lezen jongeren van 15 t/m 19 jaar uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs de winnende titels van de BNG Bank Literatuurprijs, de ECI Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs, en kiezen daaruit hun favoriet. Ben je benieuwd naar de titels? Bezoek dan de website. Daar kun je je tevens aanmelden voor deelname aan deze literaire prijs.

Conferentie digitale geletterdheid

Conferentie | 16 november | Beeld en Geluid, Hilversum
Op de Conferentie digitale geletterdheid gaat organisator Kennisnet in op de vraag hoe het onderwijs aan digitale geletterdheid betekenis kan geven. Welke digitale kennis en vaardigheden geven we leerlingen mee, zodat zij zelf hun toekomst kunnen vormen, in plaats van dat de technologie dat voor ze doet? Diverse sprekers geven tijdens de conferentie antwoord op deze vragen. Ben jij erbij?

Kennisnet organiseert deze Conferentie in samenwerking met Mediawijzer.net en Beeld en Geluid en is tevens de start van de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november 2018). De conferentie is bedoeld voor bestuurders, schoolleiders en coördinatoren in het primair en voortgezet onderwijs.

Een luizenbaan

Boek | Niek de Kruif
Het onderwijs van A tot Z. Van de A van Administratie, via de L van Luizenbaan naar de Z van Zwemles. Elke letter van het alfabet levert een of meerdere onderwerpen op. Herkenbaar voor iedereen die in het onderwijs werkt en voor hen die zich altijd verbaasd hebben over wat daar allemaal gebeurt. Niek de Kruif schreef dit boek met veel vaart, humor en vooral een relativerende blik. Na ruim 40 jaar ervaring in het primair onderwijs als leerkracht, directeur, beleidsmedewerker én bestuurder neemt hij afscheid met dit boek. Een échte must have!

Dag van het mbo

Themadag | 19 november | Theater Orpheus, Apeldoorn
De Dag van het mbo staat in het teken van wat het beroepsonderwijs te bieden heeft. Dit doet de organisatie door de mensen die elke dag het mbo ‘maken’ samen te brengen om het middelbaar beroepsonderwijs te vieren. De dag van het mbo wordt georganiseerd voor docenten, instructeurs, bestuurders, het bedrijfsleven en andere onderwijsprofessionals. Ook de (lokale) overheid, politiek, beleidsmakers en wetgevers zijn welkom – en natuurlijk de studenten. Bezoek de website voor meer informatie.

Heb jij een onderwijstip of een suggestie die niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Studenten achter een laptop

Passende kerndoelen voor álle leerlingen

Onderwijs moet toegankelijk én inhoudelijk relevant zijn voor álle leerlingen, met passende kerndoelen en inhouden. Zo zetten de betrokkenen zich hiervoor in.

Bekijk
Beeld uit de vlog Latino King van Steven Stavast

Boek voor Nederlands: Latino King

Castel heeft geen zin in school. Hij laat zich verleiden drugs te smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, en dat loopt helemaal verkeerd af.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.