Specials Onderwijstips Onderwijstips oktober 2016

Onderwijstips oktober 2016
O

OVM selecteert maandelijks de congressen, boeken en andere evenementen die voor u als docent de moeite waard zijn. In deze editie van ‘Onderwijstips’ onder meer de regiobijeenkomsten van Like to Share, Dé Onderwijsdagen en de nieuwe XL-versie van de bestseller Jongens zijn slimmer dan meisjes.

Like to Share On Tour

Regiobijeenkomsten | 3 t/m 7 oktober – diverse locaties
Like to Share ON TOUR is een beurs over de impact van technologie op onderwijs en het vervolg op de succesvolle reeks ‘Leren met Tablets’. De TOUR bestaat uit 5 kleinschalige regiobijeenkomsten in één week, waarop u de belangrijkste aanbieders op het gebied van ICT voor het onderwijs ontmoet. Als deelnemer krijgt u een persoonlijk programma, op maat gesneden voor de specifieke uitdagingen van uw school. Alle urgente thema’s komen aan bod: leren met tablets, gepersonaliseerd leren, leren en werken in de cloud, innovatief lesmateriaal en code & computational thinking. Lees verder.

Jongens zijn slimmer dan meisjes XL

Boek | Pedro De Bruyckere, Paul Kirschner & Casper Hulshof
Wanneer het over onderwijs gaat, is iedereen betrokken partij en zijn velen meteen ook expert. Voortdurend verschijnen studies en artikels die elkaar echter vaak tegenspreken. Dit boek wil een baken zijn om door het bos de bomen weer te zien. Indianenverhalen en hardnekkige clichés worden onder de loep genomen en waar nodig doorprikt. Wat is nu wetenschappelijk onderbouwd en wat is een mythe? Maar ook: wat doe je als leraar, ouder, begeleider met die kennis? Een must voor iedereen die zich betrokken voelt bij ons onderwijs. Deze nieuwe en uitgebreide XL-editie van de bestseller over leren en onderwijs verschijnt 14 oktober bij uitgeverij Lannoo Campus.

Dé Onderwijsdagen

Congres | 7 t/m 9 november – WTC, Rotterdam
Het thema van Dé Onderwijsdagen 2016 is onderwijs op maat. Hoe kunnen we het onderwijs zo inrichten dat dit beter aansluit op vragen en leerbehoeften van individuele leerlingen en studenten? Tijdens Dé Onderwijsdagen kijken we naar de rol van nieuwe en innovatieve ICT-toepassingen binnen het onderwijs. Op 7, 8 en 9 november organiseren SURF en Kennisnet Dé Onderwijsdagen 2016 in het World Trade Center in Rotterdam. Lees verder.

Didactisch referentiekader

Boek | Wil Meeus
Dit boek is bedoeld voor studenten in de lerarenopleiding, beginnende leraren en leraren die even terug willen naar de basis. Het biedt zowel een praktische handleiding bij het maken van de eerste lesvoorbereidingen, als een wetenschappelijk onderbouwd overzicht van de didactische theorie. Dankzij een vlotte schrijfstijl slaagt de auteur erin om soms complexe materie op een heel heldere manier herkenbaar te maken voor wie nieuw is in het vak en het vakgebied. Tegelijk is het boek een handleiding vol praktische tips om beginnende leraren een goede start te laten maken.

Heeft u een tip of suggestie die niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat dan een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

1 REACTIE

  1. Op 25 november 2016 (Eindhoven) en op 16 februari 2016 (Groningen) wordt Dé dag over begaafdheid in het basisonderwijs georganiseerd. Zie http://specialistbegaafdheid.nl/nl/congres-d-dag-/. Deelnemers krijgen gratis het nieuwe boek ‘De Gids over begaafdheid in het basisonderwijs’ waarin 17 experts alle nieuwe wetenschappelijke inzichten over lesgeven aan begaafde kinderen vertalen naar de praktijk. Absoluut ook een goede tip voor jullie lezers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

Corona covid-19-pandemie: TED-Ed@Home

Het onderwijs laat momenteel zien veerkrachtiger dan ooit te zijn, waarvoor hulde. Om de miljoenen leerlingen, ouders en leraren die door de Covid-19-pandemie zijn...