Po, vo of mbo Basisonderwijs Onderwijstips juni 2017

Onderwijstips juni 2017
O

OVM selecteert maandelijks de congressen, boeken en andere evenementen die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. In deze editie van Onderwijstips onder meer het boek Kom maar op met je feedback en het Nationaal Filmfestival voor Scholieren.

Onderzoeksconferentie ICT en onderwijs

Conferentie | 28 juni | De Flint, Amersfoort
Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) en Kennisnet organiseren op 28 juni 2017 de Onderzoeksconferentie. Wetenschappers presenteren er hun recente onderzoeken op het gebied van onderwijs en ict. In korte presentaties worden deelnemers bijgepraat over de meest actuele bevindingen en wat echt werkt in de praktijk. Daarna gaat het programma dieper in op twee thema’s: ‘Multimediaal leren’ en ‘Toetsen in het onderwijs’. Bekijk het volledige programma van de Onderzoeksconferentie.

Kom maar op met je feedback

Boek | Anne Arink & Cor Verbeek
Kom maar op met je feedback gaat over feedback in een professionele context en hoe het je kan helpen in het onderwijs effectiever en gelukkiger te worden. Het geeft inzicht en handvatten om beter te worden in het geven en ontvangen van feedback, gericht op professionele groei en cultuurversterking in de school. Het helpt je effectiever te worden in je vak als leidinggevende, leraar, begeleider, onderwijsassistent of op welke andere plek in de school dan ook. Bezoek voor meer informatie de website van de uitgeverij.

Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Festival | 18 september (inleveren film 1 juli) | De Agora, Lelystad
Dit festival vindt pas plaats in september, maar deelnemers hebben tot 1 juli de tijd om hun film op te sturen. Want op school moet je niet alleen leren lezen en schrijven met letters, maar ook met beelden. Er moeten dus veel films gemaakt worden op scholen. Het NFFS probeert dat in het voortgezet onderwijs te bereiken met leerlingen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar. Aan de festivaldag in september doen jaarlijks ruim 500 scholieren en hun docenten mee aan workshops en de filmcompetitie, waar prijzen te winnen vallen die de weg openen naar andere festivals in Nederland, Griekenland, Ierland, Oostenrijk, Kroatië en Spanje! Twijfel dus niet langer en stuur jouw film in voor 1 juli 2017. Check hier de spelregels en bezoek de website voor meer informatie.

Hoera, ik krijg kleuters

Boek | Aleid Beets-Kessens
Werken met kleuters, dat vinden veel pabo-studenten lastig. Het valt niet mee om ieder kind de individuele aandacht en begeleiding te geven die het nodig heeft. Of om het spelen in de les de plek te geven die het verdient. En tegelijkertijd ook nog de ontwikkeling van ieder kind goed bij te houden. Voor studenten en leerkrachten die hun onderwijs aan groep 1 en 2 willen verbeteren, is er nu de uitgave Hoera! Ik krijg kleuters. Dit toegankelijk geschreven boek geeft hen een gedegen, maar vooral ook praktische voorbereiding op het lesgeven in de kleuterklas.

Mediaopvoeding van kinderen met licht verstandelijke beperking

Cursus | gratis online beschikbaar vanaf 1 juni
De opleiding Pedagogiek van hogeschool Windesheim heeft een cursus ontwikkeld voor professionals die werken met kinderen met een licht verstandelijke beperking (lvb). De onlinecursus richt zich op de vraag hoe lvb-kinderen het beste begeleid kunnen worden in het veilig gebruikmaken van (sociale) media. De cursus is vanaf 1 juni gratis beschikbaar via de webshop van Windesheim.

Heb jij een onderwijstip of suggestie die niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat dan een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Rapport: ‘passend onderwijs geen doorslaand succes’

Toen zoveel mogelijk leerlingen naar het reguliere onderwijs gingen, waren de verwachtingen hooggespannen. Leerlingen met behoefte aan extra ondersteuning kregen die voortaan ‘gewoon’ in...