Specials Onderwijstips Onderwijstips juni 2013

Onderwijstips juni 2013
O

Onderwijs van Morgen selecteert maandelijks de cursussen, congressen, boeken en andere evenementen die voor u als docent in het voortgezet onderwijs de moeite waard zijn. Met deze maand o.a. de Studiedag “Breingericht leren en het boek: Wat is goed onderwijs?

Boek: wat is goed onderwijs?
“Wat is goed onderwijs?’ Deze vraag blijft de gemoederen volop bezighouden. Gelukkig maar, want zonder discussie over deze vraag is er ook geen goed onderwijs. In dit boek vind je niet ‘de definitieve waarheid’ over goed onderwijs. Die waarheden zullen we telkens opnieuw moeten formuleren op basis van relevante en actuele kennis. Auteur Ruud Klarus is als lector verbonden aan de faculteit educatie van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

 

Studiedag “Breingericht leren” op 18 juni
Vragen over verhoging van de studieresultaten, het bevorderen van de motivatie van de student, drugs- en alcoholgebruik onder jongeren en het begeleiden van studenten bij hun studiekeuze , hebben al snel een relatie met de ontwikkeling van het brein. Zelfs verliefdheid zit niet in je buik maar in je hoofd! Belangrijk aspect voor het leren lijkt momenteel de interesse en de motivatie voor een actie te zijn en minder het “nog niet af zijn” van de pre-frontale hersenkwab.
Tijdens deze studiedag staan de praktische mogelijkheden voor een docent in het MBO om breingericht onderwijs te verzorgen centraal.

Digiwijzer in het onderwijs op 21 juni
Stichting Praktijkleren en Consortium Beroepsonderwijs organiseert de docentendag “Digiwijzer in het onderwijs”, voor docenten in het (V)MBO. Op deze dag kunt u kennismaken met de mogelijkheden van: Google, YouTube, PowerPoint, Prezi en Symbaloo.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

De ideale les in 6 stappen

De ideale les een onhaalbaar streven? Allesbehalve. Soms is een eenvoudige aanpak heel effectief. Als onderwijsadviseur bezocht wijlen Henk Witteman tientallen scholen en woonde...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...