Home » Onderwijstips april 2014

Onderwijstips april 2014

Onderwijs van Morgen selecteert maandelijks de cursussen, congressen, boeken en andere evenementen die voor u als docent in het voortgezet onderwijs de moeite waard zijn. Met deze maand onder andere de Docentenmiddag Economie, de hernieuwde editie van ‘Puberbrein Binnenstebuiten’ en de documentaire ‘Teach’.

 

Docentenmiddag Economie
3 april – Malmberg, Den Bosch
Op donderdag 3 april 2014 organiseert Malmberg een docentenmiddag voor docenten economie. Het belooft een middag te worden met interessante sessies die direct aansluiten bij de actuele ontwikkelingen binnen het vak economie. Niemand minder dan Mathijs Bouman, econoom, journalist, columnist bij Het Financieele Dagblad, beurscommentator bij RTL Z en regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door als deskundige, opent de middag met een plenaire sessie over de invloed van de crisis op de arbeidsmarkt en de gevolgen voor schoolverlaters. Bekijk het programma en meld je aan via de website.

 

Boek: hernieuwde editie ‘Puberbrein Binnenstebuiten’
Kunnen pubers hun eigen gedrag overzien? Huub Nelis en Yvonne van Sark geven in Puberbrein Binnenstebuiten een kijkje in de belevingswereld van tieners. Het populaire boek is inmiddels al ruim 50.000 keer over de toonbank gegaan. Reden genoeg om een geheel hernieuwde editie uit te brengen. In Puberbrein Binnenstebuiten doen de auteurs uit de doeken hoe het puberbrein werkt, waarom het brein nog niet af is, en hoe je daar als ouder, docent of andere geïnteresseerde op in kunt spelen. Uit hersenwetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat de hersenen pas rond het 25ste levensjaar volgroeid zijn. En ook al voelen pubers zich nog zo volwassen, ze zijn het nog lang niet! In deze herziene uitgave vind je de nieuwste feiten, cijfers en voorbeelden op dit gebied.

 

O-Factor – talent in het onderwijs
5 april – alle provincies
Op 5 april 2014 organiseert CNV Onderwijs in alle 12 provincies een event dat in het teken staat van talent in het onderwijs. Wil jij een ster worden in het onderwijs en het verschil maken op jouw school? Leren om je eigen talent en dat van je leerlingen verder te ontwikkelen? Kom dan op 5 april samen met andere onderwijscollega’s in beweging om jouw talenten verder te ontwikkelen tijdens inspirerende sessies en leuke side-events. In elke provincie wordt van 10:00 tot 16:00 uur door de leden een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Of je nu in het primair of voortgezet onderwijs, mbo of hbo werkt, leraar, OOP’er of schoolleider bent, lid of geen lid; iedereen is welkom. Het evenement wordt door CNV Onderwijs gratis aangeboden voor iedereen die werkzaam is of was in het onderwijs. Klik op de gewenste provincie om meer informatie te krijgen.

 

Technasium Top Award
11 en 12 april – IFV, Arnhem
Op 11 en 12 april vindt bij het IFV in Arnhem de finale plaats van de Technasium Top Award. De uitdaging van dit jaar? Bedenk een slimme oplossing voor tijdwinst bij woningbrand. In opdracht van de brandweer kruipen leerlingen in de huid van een Fire Safety Engineer. De Technasiumteams helpen zo de brandweer door systemen te bedenken die bewoners bij een woningbrand meer tijd geven om in veiligheid te komen. Naast een ontwerp hebben de deelnemende leerlingen ook een werkend prototype gemaakt. Op de website kun je de slimme oplossingen van leerlingen alvast bekijken.

 

Documentaire: Teach
We hebben allemaal wel een leraar of docent gehad die een blijvende indruk heeft achtergelaten. Iemand die ons heeft geïnspireerd om te zijn wie we vandaag de dag zijn. Teach laat het Amerikaanse onderwijs zien door de ogen van docenten. De documentaire illustreert hoe docenten een schooljaar lang worden gedreven door vastberadenheid, innovatiekracht en een flinke dosis passie. De film is van Davis Guggenheim, die eerder onder andere Waiting for Superman en An Inconvenient Truth maakte. Teach is momenteel alleen te bekijken via de Amerikaanse iTunes Store.

 

 

 

Heb jij ook nog een tip of suggestie die je graag deelt met collega’s? Stuur een e-mail naar de reactie of reageer direct via onderstaand reactieformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.