Thema's Differentiëren Nieuwe uitgave E-book 'examentips 2012'

Nieuwe uitgave E-book ‘examentips 2012’
N

Het aftellen is begonnen: nog maar een paar weken en dan beginnen de eindexamens weer. Iedere leerling bereidt zich anders voor op een examen en iedere leerling maakt een examen anders. Zo zijn er piekerende leerlingen die slecht zijn in meerkeuzevragen of leerlingen die niet goed zijn in formuleren en daardoor slecht zijn in open vragen.

Er zijn ook leerlingen die zich te snel af laten leiden (bijvoorbeeld als de buurman met zijn pen tegen de tafel tikt) of leerlingen  die perfectionistisch zijn en daardoor te lang bij een vraag blijven hangen. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Gratis e-book
Ondanks alle verschillen kan iedere leerling wel wat tips gebruiken bij het leren en bij het maken van de examens. Wat moet je niet doen (bijvoorbeeld je laten opjutten door anderen) en wat moet je juist wel doen (bijvoorbeeld je tijd goed verdelen en regelmatig pauze nemen)? Wat zijn handige websites of apps die je kunt gebruiken bij het leren?

Scholengemeenschap SVO|PL heeft voor het tweede jaar op rij een examen e-book samengesteld: een overzichtelijk PDF-bestand met nuttige tips en tientallen handige links. Uw leerlingen hebben er vast ook veel aan en daarom wil SVO|PL het e-book graag met andere docenten, maar vooral met andere leerlingen, delen. Dus: download en deel!

 

Welke gouden tip geeft u uw leerlingen altijd mee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

11 gewoontes van succesvolle leraren

Wat is het geheim van een succesvolle leraar en hoe word je er zelf een? Met deze 11 gewoontes kom je volgens leerkracht Carrie...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...