Nieuwe uitgave E-book ‘examentips 2012’

0

Het aftellen is begonnen: nog maar een paar weken en dan beginnen de eindexamens weer. Iedere leerling bereidt zich anders voor op een examen en iedere leerling maakt een examen anders. Zo zijn er piekerende leerlingen die slecht zijn in meerkeuzevragen of leerlingen die niet goed zijn in formuleren en daardoor slecht zijn in open vragen.

Er zijn ook leerlingen die zich te snel af laten leiden (bijvoorbeeld als de buurman met zijn pen tegen de tafel tikt) of leerlingen  die perfectionistisch zijn en daardoor te lang bij een vraag blijven hangen. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Gratis e-book
Ondanks alle verschillen kan iedere leerling wel wat tips gebruiken bij het leren en bij het maken van de examens. Wat moet je niet doen (bijvoorbeeld je laten opjutten door anderen) en wat moet je juist wel doen (bijvoorbeeld je tijd goed verdelen en regelmatig pauze nemen)? Wat zijn handige websites of apps die je kunt gebruiken bij het leren?

Scholengemeenschap SVO|PL heeft voor het tweede jaar op rij een examen e-book samengesteld: een overzichtelijk PDF-bestand met nuttige tips en tientallen handige links. Uw leerlingen hebben er vast ook veel aan en daarom wil SVO|PL het e-book graag met andere docenten, maar vooral met andere leerlingen, delen. Dus: download en deel!

 

Welke gouden tip geeft u uw leerlingen altijd mee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here