Een initiatief van Malmberg

Updates voor De wereld in getallen 5

Werk je met De wereld in getallen 5? Dit is er nieuw in schooljaar 2021-2022.
De wereld in getallen 5 - header

Op basis van de feedback die we van leerkrachten ontvangen verbeteren wij voortdurend onze lesmethodes. Ook de laatste actualiteiten worden verwerkt in deze updates.

Speciaal voor groep 3: katern Spelenderwijs leren rekenen

Wanneer jouw groep 3 erom vraagt, kun je de kracht van spel ook in groep 3 inzetten. In het katern ‘Spelenderwijs leren rekenen’ zijn spel en beweging activiteiten voor tijdens de les, in de hoeken én voor buiten beschikbaar. Per les wordt concreet aangegeven op welk moment je welke spelactiviteit kunt inzetten ter aanvulling of vervanging van een lesonderdeel uit het reguliere aanbod. Het is daarbij belangrijk dat de instructie en doorgaande lijn intact blijven. Met de handreikingen in het katern kun je tegemoetkomen aan de onderwijsbehoeften van de veelal nog jonge kinderen in groep 3, zonder afbreuk te doen aan de doelen en didactiek van de rekenmethode. Dit katern is gratis beschikbaar vanaf augustus 2021 in de Blokinfo in Bingel.

Bingel updates

Wist je al dat je blokken/weken/thema’s kunt afsluiten in de oefensoftware zodat kinderen daar niet meer bij kunnen? In het nieuwe schooljaar gaan we nog een stapje verder: je kunt vanaf nu enkele kinderen in een andere lesweek laten werken dan de rest van de groep. Deze aanpassingen maken het voor jou makkelijker om specifieke keuzes te maken. Ook hebben we aanpassingen gedaan in het Slim rekenblad die het werken voor de kinderen makkelijker maken. Op de pagina Bingel update lees je hier meer over. Houd ook de nieuwsberichten in Bingel in de gaten waarmee we je informeren over de laatste ontwikkelingen.

Invulbare draaiboeken

Op veler verzoek zijn de veelgebruikte draaiboeken er nu ook in een invulbare versie. Je vindt de draaiboeken op de vertrouwde plek in de blokinfo in Bingel.

Speciaal voor rekenzwakke en rekenvaardige kinderen

Voor alle jaargroepen is er een aanvulling op jullie rekenmethode beschikbaar: speciaal voor rekenzwakke kinderen is er Rekenroute. Voor rekenbegaafde kinderen is er RekenXL.

Rekenroute

Rekenroute is voor kinderen die niveau 1F niet halen. Het kan naast of in plaats van je rekenmethode worden gebruikt en heeft een eigen doorlopende leerlijn van groep 3 t/m 8.

Rekenroute, rekenen voor rekenzwakke kinderenUitgever Daphne Verrest: “Het is belangrijk dat we de kinderen niet zomaar laten oefenen. Ze krijgen instructie van de leerkracht, zodat ze echt begrijpen wat ze doen. De instructie en didactiek van Rekenroute sluiten bovendien naadloos aan op wat de leerkracht in de reguliere rekenmethode doet.”

RekenXL

Ook RekenXL is een complete aanpak, bedoeld voor zeer rekenbegaafde of hoogintelligente kinderen in groep 3 t/m 8. De kinderen krijgen geen losse opgaven, maar projecten van enkele weken waar ze echt moeite voor moeten doen.

RekenXL, rekenen voor rekenvaardige kinderen“RekenXL is speciaal gemaakt voor de manier waarop deze kinderen leren”, aldus uitgever Daphne Verrest. “De rekenwiskundige opdrachten dagen de kinderen zelfs zó uit, dat ze het misschien voor het eerst van hun leven willen opgeven. Maar met twee instructiemomenten per week zorgt de leerkracht ervoor dat deze kinderen doorzetten en uit hun ‘leerkuil’ omhoog klimmen.”

Meer weten?

Heb je een vraag over de updates? Onze methodespecialisten helpen je graag.

Nieuwste lessuggesties

Nieuwste extra materialen

Uit het archief van Mijn Malmberg