Een initiatief van Malmberg

Nieuwe liedjes bij prentenboeken

Bij de Peuterplein taalactiviteit ‘Fien en Milo, interactief voorlezen’ (pag. 11 van het themakatern Je lichaam), kunt u met de kinderen het Aankleedliedje en het Uitkleedliedje zingen. 

Aankleedliedje en Uitkleedliedje
Bij de Peuterplein taalactiviteit ‘Fien en Milo, interactief voorlezen’ (pag. 11 van het themakatern Je lichaam), kunt u met de kinderen het Aankleedliedje en het Uitkleedliedje zingen. Deze liedjes zijn speciaal geschreven bij het prenten boekverhaal ‘Aankleden met Fien en Milo’.

U zingt met de kinderen het Aankleedliedje als Fien op het punt staat om haar kleren te kiezen. Het Uitkleedliedje zingt u wanneer Milo een kledingstuk gaat uittrekken. Aan het einde van het liedje geeft iemand het juiste antwoord. Download hier de bladmuziek, de geluidsfragmenten voor het Aankleedliedje en het Uitkleedliedje en de instrumentale versie (voor beide liedjes te gebruiken).

Peuterplein Bladmuziek Aankleden met Fien en Milo

Liedje Mooie sneeuwbal
Aansluitend op de Peuterplein bewegingsactiviteit ‘Sneeuwballen’ (themakatern Winter, pag. 9), kunt u met de kinderen het liedje Mooie sneeuwbal zingen. Dit liedje is speciaal geschreven bij het prentenboek ‘Gewonnen’.

Het liedje ‘Mooie sneeuwbal’ gaat over de gesmolten sneeuwbal uit het verhaal ‘Gewonnen’. Er blijft slechts een plasje water over als je desneeuwbal mee naar binnen neemt en achter de bank verstopt…

Bij elke zin uit dit liedje horen bijpassende bewegingen.

Peuterplein Bladmuziek Mooie sneeuwbal

Nieuwste lessuggesties

Nieuwste extra materialen

Uit het archief van Mijn Malmberg