Een initiatief van Malmberg

Leuke liedjes bij 2 prentenboeken

Aansluitend op de Peuterplein taalactiviteit ‘Waar is Flop toch?’ (pag. 11 van het themakatern Huisdieren), kunt u de kinderen het liedje ‘Flop is zoek’ aanleren.

Liedjes Liedje Flop is zoek

Aansluitend op de Peuterplein taalactiviteit ‘Waar is Flop toch?’ (pag. 11 van het themakatern Huisdieren), kunt u de kinderen het liedje ‘Flop iszoek’ aan leren. Dit liedjeis speciaal bij het prentenboek verhaal geschreven.

Tijdens het zingen verandert u telkens de spreektekst door te vragen waar Flop nu weer zal zijn (onder de bank, stoel, etc.). Laat daarbij de bijbehorende plaat uit het boek zien.

Download hier de bladmuziek, de toelichting met de liedtekst en de variaties van de spreektekst, inclusief tips voor de begeleiding. U kunt daarbij de karaokeversie gebruiken. De geluidsfragmenten van de variaties van couplet 1 en couplet 9 dienen als voorbeeld.

Peuterplein Lessuggestie Liedje Flop is zoek
Peuterplein Bladmuziek Flop is zoek

Liedje Bo en Babs in de zon
Aansluitend op de les ‘Interactief voorlezen: Bo en Babs in de zon’ uit het themakatern Zomer (pag. 12), kunt u de kinderen het liedje ‘Naar het strand’ aanleren. Dit liedje is speciaal geschreven bij het verhaal van het prentenboek Bo en Babs in de zon.

Peuterplein Bladmuziek Naar het strand
Peuterplein Lessuggestie Liedje Naar het strand

Tekst & muziek: Liesbeth van den Berg-Hermsen
Realisatie: projectgroep Mijn Malmberg

Nieuwste lessuggesties

Nieuwste extra materialen

Uit het archief van Mijn Malmberg