Een initiatief van Malmberg

Kinderboekenweek 2019: Reis mee met Lijn 3

Een voorleesverhaal met een kleurplaat en een lessuggestie vol rijm.

Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is ‘Reis mee’. Speciaal voor Lijn 3 schreef Carla van Kollenburg een verhaal over Ben Bus en Vera Vulpen.

Terwijl jij het verhaal voorleest, kunnen de kinderen een bijbehorende kleurplaat inkleuren. Of een bladwijzer maken. Die kunnen ze bijvoorbeeld inzetten bij de leessuggestie. Daarin gaan de kinderen aan de slag met de domeinen Leesbevordering, Wereldoriëntatie en Taal.

Jullie bespreken en bekijken het boek ‘het stuur van tuur’. De kinderen volgen een route op een plattegrond en spelen een rijmkwartet. Er zijn ook twee kwartetten voor groep 4. Deze kun je inzetten in een combinatieklas 3-4, aan je collega van groep 4 cadeau doen of bewaren tot later in het jaar, voor je 3-ster-lezers.

In Lijn 3 vind je nog veel meer producten die je bij het thema ‘Reis mee’ kunt inzetten. Bijvoorbeeld de bieb boekjes bij thema 4: boekje 10 ‘het was de kat’, boekje 11 ‘pet gaat op reis’, boekje 12 ‘Op weg’, wo-boekje 4 ‘wat een baan’, wo-boekje 5 ‘op reis’ en wo-boekje 6 ‘dit kan een dier’. Of gebruik de activiteiten uit de Map Thematisch werken of de bladen uit Kopieer mappen bij thema 4. En in bieb boekje wo-13 bij thema 7 reizen de kinderen met André Kuipers mee de ruimte in.

 

Instructie-bladwijzers-Kinderboekenweek

Lijn 3 Kleurplaat Voorleesverhaal

Lijn 3 Lessuggestie Reis mee – het stuur van tuur

Lijn 3 Voorleesverhaal Kinderboekenweek 2019

Printblad 1 Plattegrond

Printblad 2 het stuur van tuur – les 1 – kwartet groep 3

Printblad 3 het stuur van tuur – les 1 – kwartet groep 3_zonder beeld

Printblad 4 het stuur van tuur – les 1 – kwartet groep 4

Printblad 5 het stuur van tuur – les 1 – kwartet groep 4_zonder beeld

Nieuwste lessuggesties

Nieuwste extra materialen

Uit het archief van Mijn Malmberg